מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קריאה לעזרהמור18/01/2011
שלום רב,
שמי מור ואני סטודנט בן 24. בתקופת שירותי הצבאי, בזמן ההכשרה, סבלתי מעצירות היות ולא הייתה לי גישה וזמן לעשיית הצרכים כמו שצריך. באותה התקופה התחלתי לעשן ו"גיליתי" איך הסיגריות עוזרות לי "לווסת" ו"לתזמן" את היציאות. כשהגעתי לסדיר המצב התהפך על פיו עד כדי שאובחנתי כסובל ממעי רגיז בעקבות שלשלולים שהיו תוקפים אותי. עם שחרורי מהצבא המצב התמתן.
לפני שנתיים נגמלתי מעישון והתחלתי ללמוד באוניברסיטה ומאז המצב רק החמיר- בתחילה סבלתי מעצירות שהתבטאה ביציאה קשה אחת לשבוע, דבר שגרר עימו נפילה של המעי וטחורים. באוגוסט האחרון עברתי ניתוח להסרת הטחורים וטיפול במעיים.
כאשר שהיתי בבית, השתמשתי בשמן פראפין וצרכתי מזון לא מוצק, דבר שעזר ליציאות רכות וללא מאמץ. לאחר מכן חזרתי לתפקוד רגיל אך המצב שוב מדרדר עד לרמה שאני נותר אנוס להשתמש במשלשלים.
אני עובר המון גלגלולים- החל מנטורופטית, דרך שזיפים, נרות גליצרין, משלשלים טבעיים וסינטתיים. אני אמנם צמחוני אך מקפיד על תזונה מאוזנת וקיום פעילות גופנית בת 15 שעה עד 20 דקות 4 פעמים בשבוע לכל הפחות.
בנוסף אני גר עם שותפים, דבר שמלכתחילה מוליד מצבים לא נעימים ומכניס אותי למעגל קסמים שקשה לי לצאת ממנו בגלל חוסר הנעימות מהם.
שאלתי היא- מה לעשות? אני כבר לא יודע כיצד לתת צואה כראוי ואיני יודע לאיזה כיוון לנתב את המאמצים-
האם המעי שלי הפך מרגיז לעצל?
האם כדאי לבצע בדיקות פולשניות?
האם הבעיה הינה במעי או שאולי היא פסיכולוגית (אי נעימות וקשר גוף-נפש?)
האם כדאי ללכת בנתיבים "טבעיים" כדוגמת שיטת פאולה?
אשמח להכוונה כי אני כבר חסר אונים...
תודה מראש ושבוע טוב,
מור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה נוספת
מור18/01/2011ושאלה נוספת:
האם תרופות פסיכיאטריות יכולות להשפיע על העיכול?
חזרתי לקחת מינון נמוך של לוסטרל (50 מ"ג) לאחר שלקחתי סרנדה במשך כשנה (100 מ"ג), כאשר בעבר הלוסטרל לא גרם לי לעצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריאה לעזרה - תגובה
ד''ר רם דיקמן21/01/2011לפני שנותנים לך אבחנה יש לבדוק את תפקוד רצפת האגן שלך, מכאן זה מתחיל, חפש בית חולים עם מרפאה שכזאת והתחל לבדוק את עצמך, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)