מעי רגיש ובדיקות שונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעי רגיש ובדיקות שונות
    דפנה
    15/04/2011

שלום רב

אני סובלת ממעי רגיש (אשר בא לידי ביטוי בכאבי בטן ושילושלים). עברתי לפני שבועיים מספר בדיקות דם ורציתי לדעת מה המשמעות (כמו כן, אני צמחונית כ- 9 שנים):

C3 - 238 (הטווח בין 80-160).
    C4 58.8 (הטווח בין 15-35)
    C1 ESTERASE INHIBITOR 60.4 (הטווח בין 15-35)
    vitamin D- <4 (מצוין שערך צריך להיות גדול מ- 30 לפי הספרות ולא ערכי האוכלוסייה)
    B12 196 (טחח בין 200-900)
    ferritin 11.5 (טווח 10-120)
    SOL TRANSFERRIN RECEPT 4.9 (הטווח בין 1.79-4.63 )

הם הערכים החורגים מהטווח קשורים למעי הרגיש?
    מה אומרים ערכים אלו?

תודה רבה וחג פסח שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיש ובדיקות שונות

הוספת תגובה

• מעי רגיש ובדיקות שונות - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    15/04/2011

במעי רגיש אין שום חריגה בבדיקות. יש אצלך חסר ברזל וחסר ויטמין D ששניהם ממצאים מאוד שכיחים באוכולוסיה ואינם קשורים למעי הרגיש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

דפנה
    15/04/2011

מה משמעות החריגה של הערכים C1, C4 ו- C3?(ששלותם יצאו הרבה יותר גבוהים מהנורמה)
    האם חריגות אלו קשורות לחוסר הויטמינים?
    כמו כן, יש לציין שבחצי השנה האחרונה יש החמרה במעי רגיש (יותר יצאות כאבי בטן ולאחרונה הופיע מידי פעם חום 38 - אך זה לא תמיד)

אגב, אני לא מבינה אייך חסר לי ברזל (כי אני לוקחת כל יום כדורי ברזל עדין של סולגר), האם יש לך המלצה לכדורים ספציפיים? האם לקחת גם B12 שגם יצא מעט נמוך מהנורמה? (196) כשהטווח הוא מ- 200.

שוב תודה וכמובן חג אביב שמח....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    16/04/2011

מצבים נדירים של חסר המשלים (C1 וכו) יכולים להיות קשורים לכאבי בטן ולא "עודף משלים". אין קשר לחסר ויטמין D כפי שאמרתי חסר ויטמין D נמצא כמעט בכל מי שנבדק. ברזל של סולגר מכיל מעט ברזל ובאישה צעירה המאבדת ברזל בכל חודש בזמן הוסת חסר ברזל הוא שכיח מאוד(יותר חשוב מה ההמוגלובין ולא מה הפריטין) אם יש החמרה במעי הרגיש ועולה שאלה של דלקת כדאי לשוב לגסטראנטרולוג המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו