מעי רגיש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעי רגיש
    דפנה
    29/04/2011

שלום,

לפני כשנה איבחנו לי מעי רגיש, בעקבות כאבי בטן, ובדיקות דם תקינות כולל אולטראסאונד. לקחתי חצי שנה קולטאל, שעזר מעט אך לא פתר לגמרי את הבעיה. לפני כחודש קיבלתי פרנדיזון (20 מ"ג- עקב בעיה אחרת), שמתי לב שבזמן זה לא סבלתי כלל מכאבי בטן. אני כרגע על 15 מ"ג, ואמורה לסיים עם הסטרואידים בעוד כשבועיים לערך- ואני חוששת שכאבי הבטן יחזרו. האם עליי לצפות שכאבי הבטן יחזרו? האם יש קשר בין הכדורים להעלמות כאבי הבטן? האם בעתיד במידה ויהיה לי כאב בטן אוכל לקחת פרנדיזון לכאבים?
    אני רוצה לציין שאינני סובלת מתופעות לוואי של התרופה, למעט אולי נדודי שינה (אבל מעדיפה אותם על כאבי הבטן).

תודה ושבת שלום,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיש

הוספת תגובה

• מעי רגיש - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    30/04/2011

העובדה שאינך סובלת מתופעות לוואי אינה קשורה לכך שאסור יהיה לקחת סטירואידים לכאבי הבטן. ללקיחה שלהם לאורך זמן יש סיבוכים רבים כגון אוסטאופורוזיס, טרשת עורקים, סוכרת ועוד. קולוטל ניתן להקלה ואנו פותר את הבעיה כי מעי רגיש לא ניתן לריפוי. שתפי את רופא הגסטרו בכך שהיה שיפור עם סטירואידים ועל סמך ההיכרות איתך צריך יהיה להחליט אם יש מקום לברר בכיוון של דלקת במעי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו