גזים במערכת העיכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גזים במערכת העיכול
    הילה
    26/06/2011

שלום,
    אני בת 27, גובה: 1.60, משקל:53 ק"ג.
    יש לי בעיה חמורה של גזים במערכת העיכול שמטרידה אותי כבר כמה שנים. בבדיקות גסטרו לא נמצאה בעיה מיוחדת. כמו כן, נבדקה רגישות לחלב ואין לי רגישות כזאת.
    לאחרונה שיניתי מעט את הרגלי התזונה שלי במטרה לרזות ולאכול בריא יותר. אני אוכלת המון סיבים תזונתיים (ברנפלקס, ירקות ופירות, בורגול, קינואה, דגנים מלאים וכה) ואני מרגישה שבעיית הגזים החמירה. שמעתי שדיאטות עניות בסיבים תזונתיים עשויות לפתור את הבעיה, אך איני רוצה להשמין ואני לא יודעת בדיוק מה עלי להוריד מהתפריט. בגלל שאני סובלת מהבעיה הזו כבר שנים ניסיתי המון דברים: תרופות טבעיות (מחליטות למיניהן ועד חיקים למע' העיכול ואנזימים) ועד תרופות פחות טבעיות (קרבוסילן, קלבטן, גזים איקס,אנציפלמד). אני מיואשת לחלוטין ואיכות החיים שלי נפגעת באופן משמעותי בגלל הבעיה הזאת. אני מניחה שניתן לומר שיש לי מעי רגיז, כי לא אובחן שום דבר אחר. מה ניתן לעשות כדי להקל?

תודה רבה,
    הילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גזים במערכת העיכול

הוספת תגובה

• גזים במערכת העיכול - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    27/06/2011

ריבוי גזים לא בהכרח מעיד על מעי רגיז.
    כדאי להוסיף בדיקת נשיפה לאי סבילות לפרוקטוז וכדאי לחזור לדיאטנית ולהתייעץ לגבי דיאטה דלת סיבים, דלת לקטוז (למרות שהתבחין יצא תקין דיוק הבדיקה אינו מאה אחוז וזו עדיין סיבה מאוד שכיחה) ודלת שומן. דיאטה עתירת סיבים לא מתאימה לכולם ובבוודאי לא למי שסובל מעודף גזים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו