מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על היררכיה בצוותי מדארועי21/12/2011
שלום .
רציתי לשאול על ההיררכיה בתוך צוותי מד"א.
האם בצוות אמבולנס רגיל (לבן) שבו יש למשל :
חובש רפואת חירום - נהג
חובש בכיר (עם פס כחול) בלי רישיון נהיגה - כמלווה.
ומתנדב נוער .
מי יהיה "מפקד הצוות" : החובש הרגיל שהוא בעל רישיון נהיגה לרכב ביטחון,
או החובש הבכיר (עם הפס הכחול על השרוול) שאין לו רישיון לאמבולנס ?
איך זה עובד במצבים כאלה?
בעצם, יכול להיות מצב שיתנו למישהו לעשות קורס חובשים בכירים, בלי שיש לו רישיון לאמבולנס, או בכלל רישיון נהיגה כלשהו ? (כמו המצב אצלי - שאין לי רישיון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותודה מראש- כמובן
רועי21/12/2011:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רועי
חיים זייד21/12/2011ההירכריה במד"א בנויה אכן לפי הדגות והפסים על השרוול,
ויחד עם זאת בעל הניסיון הטיפולי הרב יותר הוא יהיה ראש הצוות,
הדברים האלה אמורים להיסגר בתחילת משמרת ,
להגיד לך בדיוק איך זה עובד זה קשה כי הרי מדובר בבני אדם עם "אגו:" ,
ולכן חייב להיות סנכרון בין אנשי הצוות שאם לא כך זה בלאגן ,
לכן רישיון זה חשוב והשאיפה שלכולם יהיה רשיון לאמבולנס,
אבל מי שאין לו ונחשב למקצועי ורציני יקבל גם ללא מסמך כתוב את הרשות לנהל,
ראש צוות הוא זה שיכול להפעיל את הצוות בצורה יעילה ומקצועית ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל לפרט קצת ...?
רועי21/12/2011תודה על התשובה.
תוכל לומר לי אולי :
מי מחליט על ראש צוות ? האם זהו ועד הסניף, או משהו שנסגר בין אנשי הצוות בתחילת המשמרת על פי האסרטיביות שלהם? או שיש איזה נוהל רישמי להסמכת ראשי צוותים בתחנות ?
וגם -
מה המשמעות של הדרגות?
האם חובש מתחיל (נניח שסיימתי קורס 160 חובשי רפואת חירום) מקבל דרגה כזאת של כתף?
אני שואל כי ראיתי כל מיני בנות שירות וצעירים עם פס אפור של חובשים אבל בלי דרגות. אז מי אמור לקבל דרגות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אפשר גם איזה טיפ ?
רועי21/12/2011אני בתחילת קורס חובשים מתנדבים
איך לומדים לנהל צוות ? הרי בקורס מלמדים רק עזרה ראשונה ? איך אפשר להתאמן בלהיות מנהיגותי וסמכותי ? נולדים עם זה או שיש דרכים לתרגל התנהגות כזאת ?
מה דעתך ?
זה מאד חשוב לי אבל אין לי ניסיון בקטעים האלה (לא הייתי מפקד בצבא או משהו כזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אפשר גם איזה טיפ ? - תגובה
חיים זייד21/12/2011את המנהיגות רוכשים עם הניסיון והשנים, ו ...או נולדים עם זה
חייב להיות למנהיג באשר הוא את היכולת להנהיג,
כשאתה נכנס למשמרת אתה בדכ יודע אם מי אתה עובד ,
ואם זה אכן כך אתם מחליפים כמה מילים תוהים זה על קנקנו של זה ,
ומתחילים להתגלגל ,
ברוב המקרים בעל הנסיון הוא גם ראש הצוות ,
אתה בתחילת הדרך לכן חשוב שתצא לנסיעות כמתנדב השתדל להביט מהצד איך הדברים מתנהלים,
מקרה ועוד אחד ועוד.....יתנו לך כלים להבין אם מי יש לך עסק,
אינני יודע מי המדריך שלך בקורס אבל יש פרק חשוב בקורס שנקרא עבודת צוות ,
יש מדריכים שנותנים לנושא הזה משקל חשוב,
כי העבודה במדא בנויה כולה על עבודת צוות ,
ואם אין לך אינטרקציה \יכולת לעבוד בצוות מדא הוא לא המקום בשבילך ,
לא צריך להיות היסטרי ולחשוש ,יכול בהחלט להיות שבהתחלה תרגיש מעט לא בטוח ,
אבל ככל שתעשה יותר משמרות והחיידק הזה יזרום בעורקך תקבל גם ניסיון,
אל תתעסק בזה בשלב הזה תן לקורס להתגלגל ולכשתגיע לפרק של עבודת צוות תוכל לראות מה מקומך ,
בקורסי פרמדיק (אני מתאר לעצמי שגם בקורס חובשים)יש תרגול קבוצתי מקבלים סצנריו מסוים וכל פעם משתנה ראש הצוות והוא אמור להפעיל את אנשי הצוות שלו זה צוות של 3-4 שמתרגלים את נושא עבודת הצוות ובבחינה אתם נבחנים ביכולת שלכם לעבוד כצוות ,
אחרי 2-3 תרגולים כאלה תוכל לדעת מה מקומך בכלל ובצוות בפרט.
עוד נקודה חשובה מדא מורכב מעמך ישראל לכן חשוב שלפחות בהתחלה אל תנסה לדחוף ולהידחק היות ואתה עלול לדרוך לאנשים על יבלות ,
והם יזכרו לך את זה להרבה זמן,
אם הפכת להיות "מסומן" אתה בבעיה ,
לכן עבוד עם הראש ולא עם הבטן , פתח עיניים בדוק את משחקי הכוחות בתחנה או בקורס,
אם מי כדאי להתעסק ואם מי לא ,
כל היתר יבוא מעצמו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה, אז
רועי21/12/2011נשמע שמד"א דומה לצה"ל בקטע הזה... המקצועיות אולי חשובה במידה מסוימת, אבל בלי יחסי אנוש טובים לא מגיעים לשומקום ...
אם לדבר בכנות אז זה קצת מאכזב אותי לשמוע, כי בהתחלה חשבתי שבמד"א יותר בודקים את היכולת הרפואית והמקצוענות נטו (כמו בבית חולים שם יש לך לפעמים רופאים אנטיפתיים שיכולים להתקדם בזכות המקצועיות בלבד) , בלי כל הפוליטיקה שיש בחברות רגילות ...
אבל מה לעשות... זה החיים... :)
אולי עוד 2 שאלות קטנות אגב קטנה על הדרך... אם כבר אנחנו מתכתבים פה:
1. אתה חושב שיש עדיפות לעשות משמרות לילה בהתחלה, כי בלילות ממה שהבנתי יש רק חובש וחובש מלווה בלי נוער, ואז אפשר ללמוד וגם להתחבר יותר טוב עם החובשים הבוגרים בתחנה (8 שעות עם בנאדם אחד זה המון זמן לפתח יחסים טובים, אני מכיר את זה משמירות בצבא) ?
2. ואם מדברים על שיבוצים - אז עדיף בשלב ראשון לשאוף להיות באמבולנס לבן שיש בו פרמדיק שהוא יותר מקצועי , ואז יותר לומדים?
או שעדיף עם חובש-נהג, שהוא אולי פחות מקצועי מבחינת הידע, אבל יתן לי לעשות יותר פעולות ולהשתפשף בתכלס?
מה דעתך ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה, אז - תגובה
חיים זייד22/12/2011לגבי משמרות בלילה ובכלל
לפי דבריך אתה הולך להיות ממורעלי מדא, זה טוב אבל במידה ,
אני חושב שחשוב להיכנס לזה נכון , זה אומר שלילה זןהי משמרת שיש בה יותר אינטימיות מה שמאפשר לך לעיתים (תלוי עם מי) ליצור קשרים טובים יותר,
המשמרות ביום הם לחוצות יותר ולכן אין זמן לדיבורים,
יש למשמרות בלילה יתרונות וחסרונות במיוחד אם יש לך יום למחרת יום עבודה או לימודים,
לכן ראשית בנה לך סדר יום שיתאים לך מדא זה חשוב אבל....
עשה קצת עבודת הכנה תעשה סיבוב של משמרות עם כל מי שאפשר וציין לך אם מי היה לך כיף לעשות משמרת או יותר נכון אם הצלחת ליצור שפה משותפת,
מרגע שתהיה לך רשימה כזו צא לדרך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי ,
רועי22/12/2011שוב, תודה על התשובות.
וגם תודה על הדאגה.... :) נראה לי שאני לא אאבד את הצפון בגלל משמרת אחת בשבוע....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)