תהייה מסוימת בנוגע לתאונות דרכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תהייה מסוימת בנוגע לתאונות דרכים
    בתיה
    23/04/2009

שלום חיים.
    רציתי לדעת מדוע אוסרים על הזזת הראש במקרים של תאונת דרכים. ז"א כשהפצוע שוכב על הכביש, ואז כולם צועקים" אל תזיזו לו את הראש". האם הם צודקים או שזו עוד אגדה אורבנית?

תודה ומזל טוב על הפורום החדש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זה הגדה אורבנית!!! ועוד איך.

חיים זייד
    24/04/2009

אחת הסכנות בתאונות דרכים זוהי פגיעה בעמוד השידרה הצווארי ,
    בד"כ עוצמת הפגיעה זורקת לנפגע את הראש (תלוי במכניזם של התאונה חזיתית, צידית , אחורית,
    התהפכות וכיו"ב)
    מכיוון שבשטח אין לנו אפשרות לבדוק עם יש נזק לעמוד השדרה הצווארי אנחנו כמו תמיד בעזרה ראשונה נוהגים לחומרה,
    ולכן אנחנו מבקשים לא להזיז את הפצוע בצורה לא מבוקרת קרי עם צווארון ,מקבע ראש, ולוח גב .
    ולמנוע מתזוזה אחת יותר מדי להשאיר את הפצוע משותק ,
    כי פגיעה בעמוד השידרה הצווארי יכולה לנתק את חוט השידרה ולהשאיר משותק ואף לגרום למוות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור שאני מכיר אישית

אסי אושר
    26/04/2009

אחד מהחברים שלי מתנדב במד"א והוא סיפר לי
    שבן אדם אחד עבר תאונת דרכים ושבאו האמבולנס הוא קם ואמרו לו אל תזוז אסור לזוז אתה חייב להגיע לבית החולים והוא התעקש ואמר אני מרגיש טוב! אין לי בשביל מה לעלות איתכם לאמבולנס.
    הוא הלך הביתה ואחרי כמה ימים חש ברע , הוא החליט ללכת בסוף לבית החולים להבדק .
    בבית החולים הוא חיכה לרופא שיכניס אותו , ואז הרופא קרא לו , הוא הסתובב נפל ומת.
    נקרע לו גיד משהו כזה . אם הוא היה עולה לאמבולנס ושם על הצוואר את הדבר הזה זה לא היה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו