תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות
    אבו מדיעם עיד
    29/06/2009

ערב טוב רציתי לדעת כמה דברים על כמה תרופות (קורדיל : איזוקיט: אדאלאט) ותודה ואני רוצה להודות לשני הפראמידיקים באופן אישי על העזרה והתמיכה והתשובות הברורות שאני באופן אישי למדתי הרבה ואני ממשיך ללמוד מהם ואני אומר ירבו האנשים כמוכם בתוך המדינה הקטנה שלנו ישראל ותודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות

חיים זייד
    30/06/2009

איזוקט , השם הגנרי הוא איזוסורביד דיניטראט שייך לקבוצת תרופות מרחיבות כלי-דם הנקראות ניטראטים, והכוללות גם את החומר גליצריל טריניטראט. משתמשים באיזוסורביד דיניטראט להקלת הכאב ולהפחתת התדירות של התקפי תעוקת חזה.

קורדיל, או בשמו הגנרי Isosorbide Dinitrate , שייך לקבוצת תרופות
    הקרויה ניטראטים. מדובר בתרופה המרחיבה כלי דם, וניתנת בשתי
    אינדיקציות עיקריות:

1. היות והיא מרחיבה את כלי הדם בלב, היא משמשת להקלת כאבי חזה
    בחולי אנגינה פקטוריס (מחלת לב כלילית).
    2. היא מפחיתה את התסמינים של קוצר הנשימה בחולי אי ספיקת לב.
    בנוסף, לעיתים נותנים קורדיל לחולים עם לחץ דם גבוה, עוויתות קשות
    בשרירי הוושט או במקרים אחרים בשל תכונתו להרפות שרירים חלקים.

אדאלט-ניפדיפין, אחת התרופות הפופולאריות ביותר בשימוש במחלות לב ויתר לחץ דם, נכנסה לשימוש לפני פחות מ-20 שנה. בהיותה שייכת לקבוצת התרופות הנקראות "בולמי סידן" , מתערבת התרופה בהולכת אותות חשמליים בשריר הלב ובכלי הדם.
    ניפדיפין משמש בעיקר לטיפול בלחץ דם גבוה, במיוחד בטבליות לשחרור מושהה המאפשרות נטילת התרופה פעמיים ביום בלבד.
    כמו-כן נפוץ השימוש בניפדיפין לטיפול בתעוקת חזה, במיוחד כאשר זו נובעת מעווית העורקים הכליליים, ובחולים עם אי ספיקת לב,

לועזית: heparin
    נוגד קרישה שמיוצר בתאי הכבד ובחלק מתאי הדם הלבנים; הוא פועל על-ידי עיכוב פעולת האנזים תרומבין בשלב האחרון של קרישת דם. צורה מטוהרת שלו משמשת למניעת קרישת דם בחולים עם פקקת ומחלות דומות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו