שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אסי אושר
    16/07/2009

אם למשל אני עובר תאונת דרכים (חס וחלילה)
    ונתקע לי זכוכית גדולה

אותו דבר למשל במקרה אחר
    אם נתקע לי מסמר איכשהו

השאלה האם להוציא את הזכוכית/מסמר? כי זה יכול לקרוע ורידים נכון
    אז מה עושים במקרה כזה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

אסי אושר
    16/07/2009

במקרה של שבירת יד/רגל

מה עליי לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאסי

שי לוי
    17/07/2009

אסי שלום,
    ככל בעזרה ראשונה ,לא מוצאים גופים זרים שננעצים בגוף והכונה כאן לשברי מתכת, מסמרים , פיסות זכוכית וכד'
    לרוב מהסיבה שציינת בעצמך, כי לא ניתן לדעת איזה נזק נוסף נגרום, ושנית לעיתים החפץ הנעוץ בגוף משמש כחסימה לדימום. (דמיין גלגל שנעוץ בו מסמר לשם המחשה- באיזה מהירות יצא האויר מהגלגל עם ובלי המסמר...)
    מה שעלינו לעשות זה לנקבע את הגוף הזר למקומו עי תחבושות/אגדים/גזה משני צדדיו למניעת תזוזה מיותר. עד להגעת עזרה מיקצועית ופינוי לבית החולים.

לשאלתך בנוגע לשבר:
    כאשר מדובר בשברים בגפיים: ידיים,רגליים, אצבעות...אנו נוהגים לקבע את האיבר הפגוע למניעת תזוזה (כך אנו ממזערים את הסיכוי לנזק נוסף מתוזזת העצם השבורה וגם מקטינים את הכאב),.
    עקרונות הקיבוע מתחלקים ל 2 : קיבוע לאיבר בריא אחר או קיבוע לסד (=אמצעי חיצוני לקיבוע תקני או מאולתר) לדוגמא: אצבע שבורה ניתן להדביק עם ניר דבר לאצבע בריאה או להניח סד מעץ להדביקה אליו.. אותו עקרון תקף לרגל שבורה, ניתן לקבע בעזרת רצועות בד לרגל הבריאה או לסד עץ או מתכת...וכן הלאה.
    בכל מקרה מדובר כאן במענה ראשוני על לפינוי לבית חולים.
    אם תרצה להתאמן אני ממליץ להירשם לקורס עזרה ראשונה ןכך תוכל ללמוד ולהתנסות בעצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו