מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאלי15/03/2010
שלום,
תרמתי דם לפני כ10 חודשים בשירות הצבאי.
במהלך תרומת הדם הרגשתי סחרחורת, ראיתי "שחור" בעיניים והייתי על סף עילפון(עקב לחץ נורמלי ממחטים וצפייה בכל הנוגע לתרומת דם).
כתוצאה מכך נלקחה דגימה של חצי שקית להערכתי.
השאלה שלי האם גם אותה מחשיבים? האם גם עליה נעשית בדיקה? והאם גם אותה מחשיבים כשקית שאם עושים עליה בדיקה מתקשרים אליי ואומרים לי במידה ואין התאמה?(כידוע לי מתקשרים חודש אחרי הבדיקה במידה והדם שלי אינו תואם או שהממצאים בו אינם תקינים).
במידה והתשובות שלי הן חיוביות, האם אני יכול להסתמך על הבדיקה הזאת כבדיקת דם לכל דבר?
כלומר, קיום יחסי מין(ללא קונדום). אחרי אותה הבדיקה קיימתי יחסי מין ספורים ר-ק עם קונדום עם בת זוג מסויימת. כיום יש לי בת זוג חדשה ואנחנו שוקלים לא להשתמש בקונדום, האם אני יכול להסתמך על הבדיקת דם הזו?
זה מאוד חשוב לי לשקט הנפשי ואני אשמח לתשובה מדוייקת,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת דם
חיים זייד16/03/2010מכיוון שחשוב לי לתת לך תשובה אמינה אני אנסה לבדוק זאת היום ולהודיעך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת דם
חיים זייד18/03/2010בדקתי את הנושא
עם החדרת המחט לוריד נלקחות גם דם למבחנות
מבחנות אלו נשלחות לבדיקה לאחר שסומנו במדבקות שלך
קרוב לוודאי שגם המבחנות שלך נשלחו לבדיקה
אבל ליתר ביטחון צלצל לבנק הדם כדי לברר מתי תרמת לאחרונה ואם התאריך מתאים לתרומה האחרונה שלך זה סימן שהמנה / מבחנות שלך התקבלו ונבדקו
ואם לא התקשרו אליך זה סימן טוב
אני הייתי ממליץ לך לעשות ליתר בטחון גם בדיקה אנונימית כי לעיתים עובר זמן עד הנגיף מופיע בדם
לכן בדיקה נוספת שווה התייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)