מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק מהיררוני11/05/2010
היי,
באיזה מצבים הדופק עולה למעל 150 פעימות בדקה בזמן מנוחה ? והאם זה מסוכן ?
ומה עושים אם זה חוזר חס וחלילה ?
כן , זה קרה לי , הייתי במיון פנימי בגלל אנימיה (HB=6.7) ושמה בהמתנה לאישפוז הייתי שוכבת במיטה ופתאום הרגשתי קושי בנשימה וכאבי חזה , סחרחורת אפילו בישיבה ומטושטשת ...
בא הרופא ובדק אותי , ומייד חבר אותי למכונות רבות והתחיל להזריק לי חומר בעירוי ...
הדופק בהתחלה היה 192 אבל אח"כ התייצב ל - (130-150) ...
אחרי ארבעה ימים שוחררתי בלי שום המלצה על הדבר הזה חוץ ממעקב רופא מטפל וס"ד ...
את האמת , הם לא ידעו למה זה קרה , אבל אמרו לי שזה לא מסוכן , ודווקה המילה הזאת מדאיגה אןית יוץר ...
אני בת 25 רק סובלת מאנימיה מחוסר ברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה ודופק מהיר
רועי גרוסו11/05/2010שלום רב,
מהמידע שאת מספקת, לא מעט מצבים עלולים לגרום לדופק לעלות במנוחה.
ראשית-חשוב לציין שאנמיה לכשעצמה מעלה את הדופק, גם במנוחה, כחלק ממנגנון פיצוי של הגוף לשמור על אספקת החמצן לרקמות.
מצב שעלול לנבוע מהאנמיה עצמה הוא הפרעת קצב- מצב בו מערכת ההולכה של הלב יוצאת מאיזון ויש ברוב המקרים לטפל בה מיידית. חלק מהטיפול הוא פרמקולוגי ( ומכאן, ייתכן ונתנו לך תרופה בעירוי).
ההמוגלובין שלך בבית החולים היה נמוך מאוד וחשוב לעקוב אחריו באופן קבוע על מנת למנוע נפילה שלו לערך שציינת.
דופק של 150 ללא קשר לפעילות גופנית מחייב בדיקת רופא (ואם אין גישה לרופא, אז הגעה למיון).
מניעה של עליית הדופק מחייבת תחילה, טיפול בגורם הרקע.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מהיר
חיים זייד11/05/2010היי גם לך
הפרעות קצב (פרוזדוריות) ידועות אצל אנשים צעירים ,
לעיתים זה בעיה בתפקוד בלוטת התריס
וזה בד"כ הסיבה "לקפיצת" דופק כמו שאת מתארת ,
זה לא חוכמה לבקש ממך שלא להילחץ מיזה כי זוהי תחושה שלך אבל.....
ודאי קיבלת מכתב שיחרור לרופא המטפל ,
אני מציע לך לא לרדת מהנושא ולסיים את הבירור עד תומו,
ניתן לעיין בקישור המצורף של הפורטל שלנו שישפוך לך מעט אור על נושא הפרעות הקצב
"חשמל זורם בחדרי ליבך: על הפרעות קצב הלב"
שימרי על עצמך והעיקר אל תזניחי לא את האנמיה ולא את הפרעות הקצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)