לחץ דם נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם נמוך
    גילי
    04/08/2010

אני סובלת ללחץ דם נמוך קצת ולפעמים זה עושה לי סחרחורות. האם יש משהו שאני יכולה לשים בתיק, אוכל מסוים או משהו כזה, שמעלה לחץ דם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם נמוך

הוספת תגובה

• לחץ דם

רועי גרוסו
    04/08/2010

ראשית, אני מבין שאת למעשה חווה חולשה וחיוורון. לא תמיד הדבר מעיד על נפילת לחץ דם,.
    ישנן לא מעט סיטואציות בהן אנו יכולים לחוות את אותם הסימפטומים ממש, אך אין כל קשר לנפילת לחץ דם.
    האם בדקת את לחצי הדם שלך ואם כן -האם הערכים נמוכים ?

נניח לצורך שאלתך, שאכן זהו מקור החולשה-
    תופעה נפוצה שגורמת לנפילות לחץ דם זמניות מתרחשת בעת שינוי תנוחה משכיבה לישיבה קרויה "נפילת לחץ דם תנוחתית" או בשפה הרפואית "תת-לחץ דם אורתוסטטי".
    אחת הסיבות לתופעה זו, היא שינוי תנוחה מהיר בין שכיבה לעמידה, מצב בו כמות חיונית של דם הממוקם במרכז הגוף, זורם לגפיים התחתונות, מה שגורם לנפילת ל"ד פתאומית וזמנית.ובשל כך, חווים חולשה, חיוורון ועד כדי עילפון.
    תרופות מסוימות גם הן עלולות לגרום לתופעה זו - נוגדי דיכאון, תרופות להורדת לחץ דם וכיו"ב.
    מפני שלא ציינת את גילך ומחלות רקע רלוונטיות, קשה לי לייעץ לך לגבי מקורות אפשריים לבעיה.
    אני מציע לבדוק את העניין (בדיקת תת לחץ דם תנוחתית היא בדיקה פשוטה מאוד שמתבצעת בקופת החולים).
    כמו כן, יש לפסול מקור לבבי ועל כן בדיקה כמו הולטר (אק"ג רצוף למשך יממה) יכולה לעזור באבחנה.

אכן, ישנן תרופות אותן ניתן לקחת, אך לא צריך להזדרז לקחת תרופות לפני שמגלים את מקור הבעיה.
    יש תחילה להפסיק תרופות הידועות כגורמות לתופעה.
    באם התופעה מתרחשת בעת השכמה, יש להמתין בישיבה מספר שניות לפני עמידה.

ניתן לשים בתיק משהו מתוק שיעלה את רמת הסוכר בדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם נמוך

חיים זייד
    04/08/2010

ישנם הרבה אנשים שהיו ברצון מתחלפים איתך,
    לא ציינת בת כמה את ומה הערכים של הלחץ דם אצלך ,
    אני מקווה שהיית אצל רופא והוא שלל מחלות רקע ,
    זה שווה ייעוץ כדי לא ליפול תרתי משמע,
    ראשית קפה ידוע כמכווץ כלי דם ולכן מעלה לחץ דם ,
    נסי להתחיל פעילות ספורטיבית סדירה , הליכה , חדר כושר,
    אלה דברים שלעיתים מאזנים לחץ דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו