מצב מצוקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב מצוקה
    שרה
    14/04/2011

שלום,
    אתמול קרה לי מקרה שקרה לי גם לפני כשנתיים אבל הזנחתי אותו.
    האירוע היה זהה לחלוטין כך שהפעם פחדתי פחות (כי ידעתי למה לצפות).

בעת עשיית הצרכים, התחילו לי כאבי בטן חזקים. בד בבד התחלתי לקבל סחרחורת ולהיחלש. נהייתי מאוד חיוור וכמעט התעלפתי. תוך שתי דקות כל הגוף שלי היה מלא זיעה והתחלתי להקיא. האירוע הסתיים תוך עשר דקות בערך.

גם לפני שנתיים זה קרה לי בשירותים אבל אז זה קרה לאחר שאימצתי מאוד את השרירים במטרה להוציא החוצה...
    אתמול לא התאמצתי כלל ואני לא מצליח לחשוב על סיבה הגיונית למקרה הזה.

מישהו יודע מה שם התופעה? מתי היא נגרמת ומה עלי לעשות ?

תודות רבות
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצב מצוקה

הוספת תגובה

• מצב מצוקה - תגובה

רועי גרוסו
    14/04/2011

שלום רב,

בזמן עשיית צרכים, אנו מפעילים כח רב וכמו כן, מעלים את הלחץ בבית החזה בכך שעוצרים את נשימתנו ולוחצים על מנת לרוקן את התוכן הצואתי. בזמן הפעלת כח מואמץ מספר דברים יכולים לקרות:
    הבלטת הורידים באזור פי הטבעת, דבר הידוע כ"טחורים" - לעתים עלולים לדמם ולרוב גם כואבים.
    במקרים חמורים יותר ושכיחים הרבה יותר אצל אוכלוסיה מבוגרת, עליית הלחץ בתוך בית החזה, גורמת לגירוי יתר של עצב בגוף (קרוי עצב ה-"ואגוס") והתגובה קרויה תגובה "וגאלית" - בד"כ מתרחשת בעת לחץ רב או כאב.
    התגובה מובילה לעתים לעילפון, סחרחורת ובמקרים מאוד נדירים אף להפרעה בקצב הלב (נדיר).

לא תמיד מה שאנו מודדים כ"לחץ רב" הוא אכן מה שהגוף מגיב אליו ולכן הגירוי הוגאלי עלול לקרות גם בזמן סילוק צואה ועליית הלחץ בתוך בית החזה, ללא כל כאב.

לגבי הדרכים לפתור אותה - ראשית, במידה והנך מתאמץ בזמן עשיית צרכים, אני מציע להתייעץ עם רופא המשפחה ולהתחיל טיפול קל במרככי צואה, המקלים על פעולת היציאה וגם מונעת שכיחות התופעה.

אל לך להבהל יתר על המידה מהתופעה. זוהי תגובה רגילה של הגוף למאמץ, בדיוק כמו הזעה וכיו"ב.
    נסה רק למנוע את הגורמים לה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב מצוקה - תגובה

חיים זייד
    14/04/2011

היי טל הרשה נא להרחיב קימעה ,
    התגובה שאתה מספר עליה נקראת כפי שכתב רועי "תגובה וגאלית " או "ואזו-וואגל"
    מהמוח יוצא עצב שנקרא ווגוס העצב הזה עובר בצוואר ,לוע ,הוא מעצבב את הלב ו...מגיע לישבן \תחת ,
    ניתן לגרות ולהפעיל את העצב הזה במספר דרכים אחת מהם זוהי יציאה קשה =לחיצה בשירותים , הקאה קשה גם מפעילה את העצב הזה , לחיצה על העפעפיים גם עושה זאת,
    ויש עוד כמה טריקים שמשתמשים בהם במצבים שרוצים להאט דופק מהיר,
    בקרב צוותי העזרה הראשונה \מד"א מוכרת התופעה שאנשים מתעלפים בשירותים על האסלה, בד"כ כתוצאה מהגירוי הנ"ל,
    הלחיצה הארוכה שלך הפעילה גירוי על העצב וזה הוריד לך דופק ואז גם הלחץ דם ירד והרגשת שאתה מתעלף,
    אז כמו שכתב רועי אתה חייב לסדר את התזונה ולהימנע ממאכלים יוצרי עצירות,מדוד לחץ דם יכל להיות שלחץ הדם הבסיסי שלך נמוך,
    בקיצור שים עין,כי הגוף מאותת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו