מיקום תותבת על שתלים

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• מיקום תותבת על שתלים
    ויקטוריה
    29/06/2024

שלום ד"ר
    בלסת התחתונה עקרו לי את כל השיניים
    ושמו לי שישה שתלים הרופא היה אמור לשים לי כתר קבוע על השתלים
    ובסוף שם לי תיקתקים אחרי ששילמתי לו 24 אלף שח .החלטתי ללכת לרופא אחר ביקשתי שיעשה לי הברגות לשתלים
    אמר לי אין בעיה שילמתי לו 8 אלף
    חוץ מההברגות הוא ניסה לשים לי כל מיני כתרים למרות שביקשתי להבריג לי תותבת על השתלים . הוא החליט לעשות לי תותבת מחרסינה אבל להדביק אותה עם דבק שמחזיק שנים . השאלה אם כדאי לי לעשות את זה או להתעקש על הברגה .אשמח לתשובה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיקום תותבת על שתלים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גשר מודבק או מוברג?

ד''ר ניצן שלזינגר
    29/06/2024

ויקטוריה שלום,
    ניתן לשקם שתלים ע"י כתרים מודבקים - על השתל מבריגים מבנה בצורת קונוס ועליו מדביקים את הכתר.
    לעומת שיקום ע"י כתר מוברג - שבו הכתר מוברג ישירות לשתל .
    לכל שיטה יתרונות וחסרונות:
    בשיטה של ההדבקה - היתרון שאין חור בכתר ( כי הוא לא מוברג) וכן ניתן לשקם גם שתלים המצויים בהטיה - החסרון הגדול הם שאריות הדבק שנותרות בחניכיים אשר יכולות לגרום לדלקות ואף לאובדן של שתל.
    לעומתו כתר מוברג- אינו דורש דבק ולכן יש פחות סיכוי לדלקת אולם בגוף הכתר יש חור אותו צריך לסתום ( במקרים של שתלים קדמיים בהם החור יוטצא באזור הקדמי של הכתר -מתקבלת תוצאה אסטטית לא יפה ולכן עדיף להדביק)
    בעקרון במידה וניתן , עדיף לבצע עבודה מוברג - אבל יש לזכור כי כל מקרה לגופו.
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו