נשירת שיער - שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • נשירת שיער - שאלות
    גילי
    13/07/2011

    לד"ר שלום רב,
    בחודשים האחרונים יש לי נשירת שיער מורגשת בעיקר בקידמת הראש.
    ריציתי לשאול מספר שאלות לגבי אפשרויות ואופן הטיפול בזב כי אני נורא חושש ...

    1) ידוע לי שישנן 2 תרופות קונבציונליות - פרופורסיה ומינוקסידיל. רציתי לדעת אם מעבר לזה טיפולים אחרים כגון דקל ננסי (שאמור ליהיות עם אפקט דומה של פרופורסיה) או גינסינג וחומרים נוספים שממריתים את זרימת הדם בקרקפת - האם אלו יכולים להוות גם אופציות טיפוליות או שהם לא אפקטיביים ובעיקר ביזבוז כסף . נוסף יש גם מכונים שונים כגון שמואל גונן או הייר-קליניק - האם הם אמינים או שמדובר באנשים שמנצלים מצוקות של אחרים והטיפולים הם לא יעילים (רק שמגלים מאוחר מדי)...?

    2) לגבי המינוקסדיל ראיתי שיש בקצף ובתמיסה האם רמת האפקטיביות שלהם זהה ? האם יש משהו שמומל. יותר?

    3) ראיתי שאת המינוקסידיל ממליצים לשים פעמיים ביום , האם ניתן רק פעם אחת אוו שזה לא אפקטיבי? בנוסף אם שמים לפני השינה האם אין חשש שהחומר יעבור למצעים ומשם לפנים ואיברים אחרים?

    4) לגבי הקצף - ראיתי שלגבי התמיסה צריך לחכות שעתיים כדי שיתיבש ורק אז מותר להתרחץ וכ"ו אך לגבי הקצץ לא נאמר דבר. מהכמה זמן צריך לחכות אחרי שימוש בקצף? האם גם שעתיים אן שמכיוון שהוא מיבש מהר גם פרק הזמן שצריך לחכות הוא אחר (מה בנוגע לכמה זמן לחכות אחרי הקצף לפני שהולכים לישון - בהקשר לשאלה הקודמת)?

    5) באתר של ריגיין ראיתי שנאמר שזה לא מיועד לקדמת הראש. האם אכן המינוקסידיל לא עוזר לנשירה / התקרחות מקדימה?

    6) האם מוצרים של לחות לשיער (לא גל או מוס - לחות) עלולים לפגוע בשיער ולהאיץ נשירה או משהו כזה? האם ניתן להשתמש בהם כאשר משתמשים במינוקסידיל?

    7) ישנו שמפו נירוזל שראיתי שמומלץ להשתמש בו האם לאחר שמחכים 5 דקות ע"פ ההוראות ושוטפים , ניתם לחפוף מייד אחר כך במרכך שיער או שזה יהרוס את האפקט של הנירוזל?

    מיצטער על האורך אך אני חושש ומבולבל ולא מצאתי תשובות כמו שצריך לשאלות הנ"ל...

    תודה מראש...

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער - שאלות

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • נשירת שיער - שאלות - תגובה

    ד``ר אייל פרץ
    13/07/2011

    גילי שלום,
    בהנחה שמדובר בהתקרחות תורשתית.
    1 . לא מכיר עבודות מחקר מבוקרות שהדגימו יעילות של דקל ננסי.
    2. בנוגע למכונים השונים מניח שמדובר בסוג של הומאופטיה, כרופא קונבנציונאלי אינני מכיר את השיטות הנ"ל. לטעמי, כל תרופה / שיטת טיפול צריכה לקבל תימוכין בעבודת מחקר מבוקרת אחרת לא ניתן לטעון ליעילותה.
    3. מינוקסידיל בצורת קצף לא משווק בארץ. יתרונו פחות אודם וגירוי בקרקפת.
    4. אפשר להסתפק במריחת מינוקסידיל פעם ביום. מגע ישיר עם הפנים בהחלט יכול לגרום להצמחת שיער.
    5. יש דיווחים סותרים בספרות בנוגע ליעילות של ניזורל שמפו בהתקרחות תורשתית. מדובר ביעילות מאוד מוגבלת.
    בברכה,
    דר' פרץ

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו