מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר אייל - מינוקסי 5יונתן14/08/2011
שלום רב ד"ר,
לפני מספר ימים הפסקתי בעצת רופאי את השימוש בפרופסיה והתחלתי עם המינוקסי 5. שתי שאלות:
1. כידוע, יש למרוח את התרופה פעמיים ביום, לצד מגבלות נוספות - שעה לפחות לפני
השינה, שעה לפחות אחרי חפיפה, שעתיים לפחות לפני חפיפה וכו'. אני חושש ממצב בו
סדר יומי כולו יותווה על-פי התרופה, ותהיתי האם אכן יש חשיבות למריחה בבוקר
ומריחה בערב, או שמא החשיבות היא בהפרש שעות מסוים עליו יש להקפיד.
2. על האריזה מופיעה ההנחיה שלא לנסות ולזרז את ייבוש השיער עם מייבש, ואני
מניח שזאת נוכח חשש מאידוי הנוזל התרופתי. האם ישנה מגבלה דומה על שימוש
במגבת, למשל חצי שעה לאחר המריחה, על-מנת לייבש את השיער עצמו ללא נגיעה
בקרקפת?
תודה מראש,
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר אייל - מינוקסי 5 - תגובה
ד``ר אייל פרץ16/08/2011יונתן שלום,
מריחה פעמיים ביום, משמע כל 12 שעות.
חשוב להימנע מלייבש/לנגב את התכשיר על עור הקרקפת.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אייל - תגובה
יונתן16/08/2011תודה רבה ד"ר אייל.
עד כמה חשובה ההקפדה על מרווח של 12 שעות במדויק? הרי מספיק שאני שם את התכשיר בכל שעה בין 6 ל-8 בבוקר, ומאחר ואני עובד עד שעות מאוחרות נבצר ממני לחזור על הפעולה כעבור 12 שעות. כנ"ל לגבי שעות מאוחרות יותר. אינני יכול להשתמש בו באמצע העבודה. שאלתי היא האם לא ניתן למשל למרוח פעם אחת בבוקר (נגיד 7) ושוב בלילה.
שוב תודה
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אייל - תגובה - תגובה
ד``ר אייל פרץ16/08/2011מומלץ להקפיד כדי לשמר ריכוז אפקטיבי של התכשיר בקרקפת. אך לא כזה קריטי.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)