בן 25, חושש מהתחלת התקרחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 25, חושש מהתחלת התקרחות
    עדן
    26/10/2015

אני גבר בן 25 ולאחרונה שמתי לב לסימני התקרחות - בעיקר בצפיפות ו/או עובי השערות, כשבעצם ניתן לראות את הקרקפת באור מספיק חזק או אם מסרקים/מפזרים את השיער. קו השיער נשאר יחסית זהה בשנים האחרונות (קצת מפרצים אבל לא משהו דרסטי).

תמיד היה לי שיער יחסית דליל/לא צפוף - הייתי למשל רואה את הקרקפת כשהשיער היה רטוב. במשפחה אבא קירח מגיל צעיר (לא בטוח איזה), ואחי הגדול התחיל להקריח עוד לפניי (23?).

בשנה-שנתיים האחרונות אני ממעט לחפוף (ברמה של פעם בחודש). עשיתי את זה כי אהבתי את המראה ה"מלא" של השיער ללא שמפו. עכשיו חזרתי לחפוף בעקבות התופעה.

אני מרגיש כאילו התהליך הולך ומאיץ, אם כי אני לא רואה סימנים לנשירה (אין הרבה שערות במקלחת/כרית. בדיקת משיכת שיער עם תוצאה "נורמלית" של 0-3 שיערות).

בנוסף, התחלתי לשים לב לתופעה ביחד עם היווצרות פתאומית של חמיצות בפה (ללא כאבי צרבת), שמעולם לא קרתה קודם לכן, שבעקבותה אני נוטל תרופה בשם lansoprazole.

אשמח להבין באיזה כיוון כדאי לי ללכת מבחינת טיפול, אם בכלל, והאם יתכן ויש קשר בין החמיצות (או התרופה לבעיה)?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 25, חושש מהתחלת התקרחות

הוספת תגובה

• בן 25, חושש מהתחלת התקרחות - תגובה

מור אפריאט
    27/10/2015

שלום עדן
    מומלץ לחפוף בתדירות גבוהה ולא פעם בחודש ,כדי למנוע שומניות בקרקפת
    שיכולה לגרום לנשירת שיער .
    בלי כל קשר מומלץ לפנות לרופא עור או משפחה
    כדי לבצע בדיקות דם ,ולבדוק אם יש קשר לחומציות בקיבה לנשירת השיער .
    בברכה מור אפריאט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו