מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 25, חושש מהתחלת התקרחותעדן26/10/2015
אני גבר בן 25 ולאחרונה שמתי לב לסימני התקרחות - בעיקר בצפיפות ו/או עובי השערות, כשבעצם ניתן לראות את הקרקפת באור מספיק חזק או אם מסרקים/מפזרים את השיער. קו השיער נשאר יחסית זהה בשנים האחרונות (קצת מפרצים אבל לא משהו דרסטי).
תמיד היה לי שיער יחסית דליל/לא צפוף - הייתי למשל רואה את הקרקפת כשהשיער היה רטוב. במשפחה אבא קירח מגיל צעיר (לא בטוח איזה), ואחי הגדול התחיל להקריח עוד לפניי (23?).
בשנה-שנתיים האחרונות אני ממעט לחפוף (ברמה של פעם בחודש). עשיתי את זה כי אהבתי את המראה ה"מלא" של השיער ללא שמפו. עכשיו חזרתי לחפוף בעקבות התופעה.
אני מרגיש כאילו התהליך הולך ומאיץ, אם כי אני לא רואה סימנים לנשירה (אין הרבה שערות במקלחת/כרית. בדיקת משיכת שיער עם תוצאה "נורמלית" של 0-3 שיערות).
בנוסף, התחלתי לשים לב לתופעה ביחד עם היווצרות פתאומית של חמיצות בפה (ללא כאבי צרבת), שמעולם לא קרתה קודם לכן, שבעקבותה אני נוטל תרופה בשם lansoprazole.
אשמח להבין באיזה כיוון כדאי לי ללכת מבחינת טיפול, אם בכלל, והאם יתכן ויש קשר בין החמיצות (או התרופה לבעיה)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 25, חושש מהתחלת התקרחות - תגובה
מור אפריאט27/10/2015שלום עדן
מומלץ לחפוף בתדירות גבוהה ולא פעם בחודש ,כדי למנוע שומניות בקרקפת
שיכולה לגרום לנשירת שיער .
בלי כל קשר מומלץ לפנות לרופא עור או משפחה
כדי לבצע בדיקות דם ,ולבדוק אם יש קשר לחומציות בקיבה לנשירת השיער .
בברכה מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)