מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיער דליל מאוד בעקבות הורמון זכרי גבוהספיר06/05/2016
הי
שמי ספיר, בת 24
מגיל 19/20 בערך התחילו לי בעיות מחזור, ירדתי באותה
תקופה 10 קילו והתחלתי לאבד שיער. עשו לי בדיקות דם והייתי אצל גניקולוג, הכל יצא תקין ונתנו לי גלולות יאז לטיפול במחזור. אציין כי במהלך השנים הללו השיער שלי הלך ונהיה
נורא דליל עד פלומתי ואני ממש מיואשת. הפסקתי עם הגלולות לפני כשנה ומאז לא קיבלתי מחזור. התחיל להיות לי אקנה בגב ושיעור בפנים, נכנסתי לברר באינטרנט והתחלתי לחשוד שיש לי שחלות פוליציסטיות.
החלטתי ללכת שוב לגניקולוג ושם באמת התברר שיש לי שחלות פוליציסטיות(כבר מגיל 20 ולא עלו על זה!!) והופנתי לאנדוקרינולג לבדיקות נוספות.
לאחר הבדיקות התגלה כי הורמון אנדרוסטנדיון גבוה אצלי
וכנראה זו הסיבה לאיבוד השיער. הגניקולוג המליץ לי שבמצבי הגלולות המתאימות לי הן גלולות דיאנה ולכן התחלתי החודש טיפול.
הבנתי שהאקנה, השיעור יתר והנשירה אמורים להסתדר עם נטילת הגלולות
אך האם השיער יחזור לצמוח ולהתחזק? אני לא רופאה, אבל ההגיון אומר שאם הגלולות יאזנו את ההורמונים
ויורידו את רמת ההורמון הזכרי אנדרוסטנדיון לרמה רגילה, המצב אמור להשתפר, לא?
או שעלי לעבור עוד טיפולים למעט גלולות דיאנה לעידוד הצמיחה?
האם יש תקווה בכלל כי זה לא נובע מבעיה גנטית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער דליל מאוד בעקבות הורמון זכרי גבוה - תגובה
מור אפריאט08/05/2016היי ספיר
הורמונים גבריים גבוהים אכן גורמים להתקרחות נשית .
ממליצה לבצע בדיקות הורמונליות :
Testosterone ,androstenedione .
ברפואה הסינית ונטורפתית ישנה אפשרות כי צמחי מרפא
להוריד את הרמות של ההורמונים ועי כך המחזור יחזור
ונראה שיפור ניכר בצמיחת השיער .
ממליצה לפנות
למטפל בתחום .
מור אפריאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)