נשירת שיער חריפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשירת שיער חריפה
    סאני
    24/11/2010

שלום,
    אני בת 22, בריאה בדרך כלל, עושה בדיקות דם כל חצי שנה והן תמיד יוצאות תקינות. אוכלת טוב (ארוחה בשרית בכל ימות השבוע). בערך לפני כחודשיים התחילה לי נשירת שיער מאוד חריפה. חשוב לי לציין שזה קורה לי מידי שנה בערך באותה תקופה אבל לא זכור לי שבפעמים הקודמות זה היה כה ארוך ורציני. כשפניתי לרופא, התגלה אצלי כמות ברזל בדם ממש גבולית:
    הנורמה הייתה בין 6.6 ל26 umol/L ואצלי זה עמד על 6.5. הרופא גם אמר שערך הפריטין אמנם בנורמה, אבל די נוטה להיות על הגבול. ההמוגלובין תקין לחלוטין.
    נבדק גם ה-TSH, יצא תקין.
    הרופא נתן לי כדורי ברזל הנקראים NEO-FERRO-FOLGAMMA (gastro-resistant tablets). הנני סטודנטית הלומדת בהונגריה, כך שאין סיכוי גדול שאמצא כאן תרופה שקיימת גם בארץ.
    המרכיבים של הכדורים הללו הינם:
    114 mg (= 37 mg Fe), dried ferrous sulphate
    , 0.8 mg of folic acid
    Other ingredients:
    Vitamin C (ascorbic acid), corn starch, maltodextrin, sodium starch glycolate (Type A), calcium stearate, lactose (lactose monohydrate 2.8 mg / tablet), cellulose (powdered), laurilsulfate sodium, silica (colloidal), sugar (sucrose), talc, titanium dioxide, calcium carbonate, magnesium stearate, hypromellose (5cp, 6cP viscosity type), macrogol (4000.6000) methacrylic acid copolymer, sodium hydroxide, simethicone emulsion, diethyl phthalate, propylene glycol)
    ההוראה שלו הייתה לקחת את הכדורים 3 פעמים ביום. חשוב לי לציין שאני לוקחת אותן על בטן ריקה עם כוס של מיץ תפוזים (או כל מיץ אחר שיש בו ויטמין C).
    השאלה שלי היא, האם הכדורים יפסיקו את הנשירה, או דרוש מינון גבוהה יותר? אחרי כמה זמן אוכל לראות שיפור כלשהו?

בנוסף לכך, קניתי לפני זמן מה ויטמינים של חברת טבע - REVALID.
    המרכיבים שלהם הם:
    100 mg Methionine
    50 mg Cystine,
    50 mg Calcium Pantothenate,
    1,5 mg Vitamin B1,
    10 mg Vitamin B6,
    20 mg Para-amino benzoic acid,
    50 mg Golden Millets extract,
    50 mg Wheat-germ extract,
    50 mg Medicinal yeast,
    2 mg Iron,
    2 mg Zinc,
    0,5 mg Copper
    האם אוכל לקחת את הויטמינים האלה יחד עם כדורים ברזל, או שיש בהם מרכיבים שמתנגשים ולא טוב ליטול אותם יחד?

השיער נהיה מאוד מאוד דליל, וזה חמור עד כדי כך שאני מעבירה יד בשיער ומוצאת כ5-6 שיערות ביד שלי לאחר מכן.
    אשמח מאוד לתשובה, כיוון שאינני סומכת פה על רופאים כל כך, והרופא שבאתי אליו לא ראה בנשירה שלי משהו משמעותי וחשוב.

תדה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער חריפה

הוספת תגובה

• נשירת שיער חריפה - תגובה

ד``ר אייל פרץ
    24/11/2010

שלום רב,
    חסר ברזל הינה סיבה מאוד שכיחה לנשירת שיער, לכן הייתי מתרכז בנטילת כדורי ברזל שמכילים ברזל בלבד, למשך 3 חודשים. ממליץ לחזור על בדיקת פריטין לטאחר 3 חודשי טיפול.
    ברכה,
    דר' פרץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

סאני
    24/11/2010

מה המינון הנכון שעליי לקחת? כמה מ"ג ליום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו