מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם בדיקת דם תאתר התקרחות תורשתית?חיים21/01/2011
שלום,
אני בן 25, וכנראה שאני מקריח. הייתי אצל רופא עור שאמר ש-"לא ניתן ממש לקרוא לזה התקרחות", ואז כשדרשתי תשובה חד משמעית הוא אמר שכן. המצב שלי לא ממש ברור מפני שראשית כל תמיד הייתה לי נשירה. יש לי שיער עבה וסמיך, וכזכור לי בניעורו למשל, תמיד היו נושרות שיערות. על ההתקרחות גיליתי סתם במקרה, כשהסתכלתי בראי קטן אל מול המראה וזה היה נראה ל כמו חור קטנטן בקודקוד הראש, שאגב רוב מי ששאלתי אמר שזה מערבולת הישער הטבעית. אולם בשלושת השבועות האחרונים, יש לי מן דלדול לא ברור בין קדמת הראש לאיזור המפרצים, רק בצד אחד, אך אני לא יודע אם זו נשירה או לא מהסיבה הפשוטה שהחלפתי ספר וייתכן שהוא סיםר אותי רע, מה גם שהשיער שם לא נתלש אלא הוא די חזק. אני לא ממש סגור על מה קורה איתי, אבי בן למעלה מ-60 ולא נושרת לא שיערה מראשו, וגם לא לאחיו שלו. אחיה של אימי החלו להקריח באיזור הקודקוד והמצח בגילאים מאוחרים - בסביבות ה-50 ומעלה.
סביר להניח שאני מקריח, אני לא משלה את עצמי, למרות שמאז ומעולם היו לי מפרצים ברורים, אך נכון לעכשיו הדבר לא בדיוק ניכר לעין. אני משתמש כשלושה שבועות וחצי במינוקסי באיזור הקודקוד, ומאז ששמתי לב להתדלדלות המוזרה באיזור אחד המפרצים, שהיא לא בדיוק במפרץ אלא חצי בו ועוד קצת בקדמת הראש, התחלתי למרוח גם שם מינוקסי, בערך לפני כשבוע וחצי.
כל ההקדמה מתנקזת לשאלה ששאלתי לעיל והיא האם דרך בדיקות דם ניתן לגלות נטיה להתקרחות, למשל ע"י עודף טוסטסטרון וכד'. העניין הוא שאני שוקל ליטול פרופסיה, אולם, ועל אף דעת אורולוג ורופא עור שהתייעצתי עימם, עדיין מרחפף מעל הכדור עננה של אי ודאות ושל מקרים לא מעטים של נזק לא הפיך, ואני משער שגם הרופאים לא בהכרח מודעים לכל התופעות. לכן אשמח לדעת האם יש דרך לגלות נטיה גנטית להתקרחות, לפני נטילת הכדור, על מנת אולי למנוע אותה.
תודה, (וסליחה על ההקדמה הארוכה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בדיקת דם תאתר התקרחות תורשתית? - תגובה
אפרת בן נון21/01/2011חיים שלום
אין בדיקת דם שיכולה לאבחן התקרחות תורשתית .אולם בדיקת דם יכולה לבדוק האם יש חסרים בויטמינים או מינרלים שבחסרונם הנשירה מוגברת .איזון החוסרים אם יש יעצרו את רמת הנשירה המוגברת .
בברכה אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון החומרים יאט גם נשירה תורשתית?
חיים22/01/2011הבנתי שנשירה תורשתית לא ניתן להאט בעזרת טבליות אבץ נניח, כי פשוט אין קשר בין הדברים.
ושאלה נוספת - האם באנשים בחיים אורח ספורטיבי - שחקני כדורגל למשל - העיסוק המתמיד בפעילות גופנית יכול לגרום להאטת תהליך ההתקרחות? או שמא עבודה פיזית מוגברת מעלה את רמת הטוסטסטרון בגוף ועושה ההיפך? כי ניכר שאין כמעט שחקני כדורגל קירחים, ואילו מפתחי גוף שרירניים הם הרבה פעמים קירחים. האם נמצא איזשהו קשר מדעי בין הדברים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון החומרים יאט גם נשירה תורשתית? - תגובה
ד``ר אייל פרץ23/01/2011חיים שלום,
אין קשר בין פעילות ספורטיבית כלשהי להתקרחות תורשתית.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)