דיזינס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיזינס
    מיה
    03/12/2012

שלום,

אני בן 34, בריא בדר"כ, סובל ממיגרנות מגיל 13 (ככל הנראה, תורשתי), בתדירות של אחת למס שבועות.
    מגיל 27 חלה החמרה - תדירות של 2-3 פעמים בשבוע. בהתקף של מיגרנה, אני לוקח כדור אופטלגין שמעביר את זה.
    בעבר הייתי לוקח כדור אלטרולט, שעזר להוריד את תדירות ההתקפים.
    בשנים האחרונות, ניסיתי דיקור סיני בשילוב עם תמציות צמחים ובהדרגה ויתרתי על האלטרולט, וכבר מס שנים שאיני לוקח אלטרולט.
    לפני 4 חודשים התחלתי להרגיש תחושה של דיזינס, שמופיעה "בגלים". לפעמים אני מרגיש את זה למשך כמה שעות ואז זה נעלם לחלוטין. לפעמים זה נמשך יום שלם. לפעמים יש ימים שלמים שאין זכר לדיזינס.
    הדבר מטריד אותי ופוגע באיכות חיי.
    קראתי שבחלק מהמקרים, אומרים שזה נובע ממתח, לחץ או חרדה. אני משוכנע במאה אחוזים, שזה לא המצב אצלי.
    עשיתי בדיקות דם, נבדקתי ע"י רופא אף אוזן גרון וע"י נוירולוג - לא מצאו שום דבר.
    אחד הרופאים חושב שמדובר בשינוי צורה של המיגרנה - מיגרנה וסטיבולרית.

הייתי שמח לקבל חוות דעת -
    האם זה שכיח שהמיגרנה משנה צורה לדיזינס?
    האם יש בדיקות מסוימות שכדאי לעשות?
    האם כדור אחטרולט יעזור? האם יש משהו אחר שיכול לעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיזינס

הוספת תגובה

• דיזינס - תגובה

ד''ר רחל הרינג - חנית
    03/12/2012

מהתאור שלך אכן נראה כי מדובר במיגרנה וסטיבולרית.
    מומלץ לעבור בדיקה נוירולוגית ובדיקת BERA.
    הטיפול באלטרולט כמו גם טיפולים אחרים למניעת מיגרנה יכולים לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיזינס

מיה
    03/12/2012

תודה רבה על התשובה המהירה!
    אם אפשר, עוד שאלה:
    בפורום אחר קיבלתי את התשובה "יש צורה של מיגרנה עם ורטיגו, אך לא דיזינס, ויש קריטוריונים מאוד ברורים לאבחנה זו".
    בביקורי הראשון אצל רופא אף אוזן גרון תיארתי לו את תחושותיי (מעין ריחוף/סחרחורת) וכששאל אם אני רואה דברים שאינם קיימים במציאות (התשובה היא לא), אבחן את תחושותיי כדיזינס.
    אשמח להתייחסתך :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיזינס - תגובה

ד''ר רחל הרינג - חנית
    05/12/2012

התאור שכתבת יכול להתאים לורטיגו ולכן יכל להתאים למיגרנה וסטיבולרית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו