מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיגרנות קשותמיכאלה19/01/2013
אני בת 39 סובלת מגיל 18 עוד מהצבא עם מיגרנות קשות ביותר.
נתנו לי את כל מגוון התרופות שאפשר לפי הסדר, טופמקס, דרלין, דפלפט, כל הטריפטנים, אפילו נתנו לי פרקוסט שאחריו התעלפתי על הרצפה והייתי אחרי לידה.
אני מתוסכלת מזה באופן שמשתק את היום יום. אני בדרך כלל לא בונה על שום תכניות לסידורים או משהו כי כולם אצלי יודעים שעד שאני לא קמה בבוקר בצורה טובה אין מה לתכנן איתי תכניות. הפסקתי לעבוד בעקבות המצב.
יש לי כמה דברים שאני רוצה לשאול אם יש קשר ביניהם למצב שלי:
ראשית שמתי לב שיש לי חריקת שיניים קשה, אני מתעוררת באמצע שינה ומרגישה ששיניי הדוקות ונלחצות עד כאב, כמו כן כאבים בלסתות. כאבים ברקות וצד שמאל של הראש, מאחורי העיניים וכאבים בלחיים עד כדי התפתחות סינוסיטיס שישר לוקחת אחרי 3 ימי מיגרנה אוגמנטין כדי לא להגיע לסיבוכים. אחת לכמה זמן מיגרנה אצלי מתפתחת משום מה לסינוסיטיס וחוסר איוורור מספיק של האף והנשימה. יש לי מכלול של דברים שאינני יודעת לשים עליהם את האצבע ולהראות אבל מנסה לחפש קשר.
תמיד אצלי המיגרנות מופיעות לפני מחזור ובזמן הביוץ באמצע החודש, כמו כן כל דבר מערער ויכולה להגיע מיגרנה גם אם יש איזה שהוא תשלום שלא שילמתי....אולי פסיכוסומטי.
מה שמדאיג אותי שאני בשנים האחרונות מרגישה שזה גם מקרין לכיוון העורף והצוואר, גב וכתפיים, כאבי תופת בלתי נסבלים. איך אפשר לבודד את כל הדברים הללו ולהבין מה מקור המיגרנות שלי?
ושאלה חשובה נוספת: שמעתי שיש גיל מסויים בו זה מפסיק, אני אוטוטו בת 40 כמעט 20 שנה עם מיגרנות. מתי זה סוף סוף ייפסק?
ממש לפעמים בא למות מרוב כאבים בראש ויש לי שני ילדים בהם פעוט שאני חייבת להיות אחראית אבל הסבל נוראי. אנא הכוונתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
מיכאלה21/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה....מדלגים עליי
מיכאלה24/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגרנות קשות - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן24/01/2013שלום לאורלי
הסיפור שלך מעלה כמה תמיהות האם מדובר בכלל במיגרנות או באבחנה אחרת.
כמה זמן נמשך התקף מיגרנה אצלך? יותר מ 72 שעות?
האם חריקת השיניים מלווה בכאבים בשרירי הלעיסה?
האם הכאבים באזור הסינוסים אינו אלא REFFERED PAIN מאזור ה SCM. ?
אין ספק שאנמנזה יסודית דרושה אצלך.
יום טוב
ד"ר פוגלמן יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השלמת פרטים
מיכאלה24/01/2013ראשית תודה לך על המענה . אשמח להוסיף פרטים, לעיתים אני עוברת את ה72 שעות ועד 5 או 6 ימי מיגרנה מלווים בכאבים בראש בקודקוד, ברקות, זה עובר לפנים וכאבים בלחיים, עברתי גם בדיקות לסינוסיטיס שנתן לי נזקורט משאף וטלפסט, אך לא רואה ממצאים של נזלת גלוייה. בטיפול אימיטרקס חל שיפור אך לאחר תום השפעתו המיגרנה ממשיכה לי גם עד שבוע. מה יותר חזק ממיגרנה?......עשיתי סיטי מוח הכל היה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השלמת פרטים - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן25/01/2013כפי שאכן חששתי אין את סובלת ממיגרנות!!!!!!
לידיעת כולם מיגרנה נמשכת עד 72 שעות !!!!
האבחנה המשוערת שלך לפני אנמנזה מדוקדקת ובדיקה גופנית היא MYOFASCIAL PAIN SYNDROME והיא ברת טיפול .
שבת שלום
ד"ר יעקב פוגלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להכוונה
מיכאלה26/01/2013שלום רב ותודה לך ד"ר על היענותך לשאלותיי.
אני מבינה שהמושג הזהMYOFASCIAL PAIN SYNDROME הוא בגדר משהו פסיכוסומטי...? או תקן אותי אם לא.
אני מנסה לעבור על כל החומר שיש באינטרנט על הנושא הזה, אך לא מוצאת עליו משהו מלבד מסאג'ים רפואיים וטכניקות טבעיות ליישום שכולן בעצם מושתתות על סימפטומים פסיכוסומטיים ללא טיפולים כימיים אות תרופות.
לצערי מנסיוני הרב מזה למעלה מ20 שנה ולאחר בדיקות ותרופות למיגרנות הכי קשות שיש עד כדי פרקוסט שהוא סוג של נרקוטיקה מכאבי הראש, אני מנסה להבין איתך ובעזרתך מה עובר על הראש שלי שמגיע לסף כאב כה גדול. הבנתי ממך שלמושג הזה שכתבת יש טיפול וזה נותן בי תקווה אך אין לי מושג עברי מקצועי למה שכתבת ולכן אשמח לעזרתך ולהכוונה נכונה איך זה נקרא בעברית ברפואה המקצועית כמובן ואיזה סוג של רופאים/ מטפלים אכן עוזרים במצב הזה. קשה לי אמנם להאמין שכל חיי לא סבלתי ממיגרנות, זה משפט גורף מדי, אך אני מאמינה באבחנתך לאור כל השלמת הפרטים שהעליתי ואולי דווקא ממך תבוא הישועה בעזרת אבחנה נכונה ולא עשרות רופאים שישר נותנים טריפטנים ונגמר העניין.
אני מצטערת על אורך כתיבתי, אך מרגישה שאולי יש אור בקצה המנהרה וייתמו סבלותיי מכאבי בראש והפנים הקשים שאותם אני עוברת. אשמח להכוונתך מאוד.
תודה לך מקרב לב, אורלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
מיכאלה27/01/2013יש לי אבחון מראומטולוג על פיברומיאלגיה. לא קיבלתי מעולם טיפול תרופתי על זה והבנתי שגם אין ממש משהו שעוזר חוץ מזה שאמר לי ללכת לשחות ועכשיו חורף ואייני שוחה.
יש לי ראומטויד פקטור בדם לא תקין, גבוה מדי...אם זה קשור.
רכשתי מכשיר שנקרא טאץ' טנס שהוא חיישנים של חשמל עם אלקטרודות ששמים על הגוף 40 דקות ביום לכאבים של פיברו ומיגרנות, כאבי פרקים וכו'.
צוואר בעייתי אצלי תמיד כואב, ומעסה רפואי שטיפלתי אצלו בעבר אמר לי שיש לי בעיה בחוליה מספר 5. האם זה גם יכול להוות מעבר לאבחנה מיגרנוטית?
איך אפשר להגיע לטיפול כמו שאתה עובד איתו מחטים יבשים? אני גרה באיזור הצפון - עפולה. אשמח להכוונתך. (מבטוחת בקופ"ח כללית).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן28/01/2013חוליה צוארית חמישית דורשת בדיקה גופנית מדוקדקת.
בברכה
ד"ר פוגלמן יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להכוונה - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן28/01/2013שלום רב
מנסיוני הרבה אנשים מסתובבים עם התווית שהדביקו על עצמם של מיגרנות או גורמים אחרים מקצועיים ולא מקצועיים הדביקו להם מבלי להביא בחשבון את ההגדרות הקליניות המדויקות של התופעה. ואז גם אין פלא שהתרופות לא עוזרות כי הבעיה היא ממקור אחר לחלוטין .
במקרה של אורלי כמעט ואין לי ספק שאיננה סובלת ממיגרנה ויש לי השערה ממה כן.
יהיה זה בלתי אחראי מצידי כמובן לתת אבחנה ללא תשאול מדוקדק ובדיקה.
אשנה ואדגיש כי לא יכול להיות טיפול מיטבי בכאבי הראש ללא תשאול מדוקדק של הפציאנט וללא בדיקה גופנית מדוקדקת .
לצערי מגיעים אלי הרבה אנשים הסובלים מMYOFASCIAL PAIN SYNDROME שהינה אבחנה רפואית מערבית ושאיננה פסיכוזומאטית . ושהודבקה להם תווית
של סובלים ממיגרנות,או כאבי ראש ללא אבחנה מוגדרת ומסתובבים עם הבעיה שנים ללא עזרה ופתרון.
לבעיה זו יש טיפול, וטיפול יעיל , ואשמח לעזור לכל מי שיפנה אלי.
ושיהיה לכולם שבוע נפלא ומאושר
ובעיקר ללא כאב
ד"ר יעקב פוגלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אשמח לפגישה
מיכאלה28/01/2013תודה רבה לך על ההיענות. כמה מעודד לקרוא כל מה שכתבת ולהרגיש שיש לי תקווה להוריד את המושג "מיגרנוטית" ממני.
אני גרה בעפולה האם ישנה אפשרות להגיע לפגישה לאבחנה וטיפול בהמשך דרך הכללית?
תודה לך מכל הלב, נתת לי זיק של אמונה ותקווה לשיפור חיי אחרי סבל בלתי נלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דקירות בראש בצד שמאל מעל האוזן
תגובה שלילית שהייתה אחרי זריקת דיפרוספן
מיגרנה וריזוטו 10
MRI - תוצאה- בבקשה עזרה
כאבי ראש לאחר אסטרוציטומה
כאבי ראש עם חוסר תחושה ביד
אל דר יעקב הנכבד כאבי ראש שחזרו
תוצאות MRI.מהי המשמעות?
מיגרנות תכופות ופעילות ספורטיבית
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?