כאבי ראש ואף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש ואף
    מיכל
    14/05/2013

שלום רב,

אני בחורה בת 31, בד"כ בריאה ועושה כושר באופן קבוע אך נמצאת בשנה די לחוצה. לפני כחצי שנה תקפה אותי מחלה ויראלית והתחילו כאבים במצח ותחושת כאב שמרחפת בתוך הראש. מאז הכאב לא עזב, הוא מחמיר לעיתים וגורם ללחץ מאד חזק בראש, לפעמים התחושה היא שהאף מושך חזק מדי, לפעמים מורגש באוזן ימין. היו ימים שהיתה מורגשת מעין חגורה סביב הראש והסקתי שמדובר ב Tension Head ache. כעת הכאב מוגבר והתחושה היא שנוצר ואקום בראש, או שמשהו לא מתנקז כהלכה וכאילו הראש מתייבש... בהתחלה חשבתי שזה קשור לסינוסים בגלל הכאב מאחורי האף ובאוזן, אבל רופא אא"ג הסתכל על בדיקת CT ראש שעשיתי וקבע שהכל תקין.
    לפעמים הלחץ כלכך גדול שנדמה שהראש עומד להתפוצץ... לעיתים גורם להתעטשות. הכאב מחמיר לאחר שתיית קפה או בעת לחץ וחרדה. מה אפשר לעשות???
    עשיתי CT, MRI ונמצאה ציסטה בצרבלום השמאלי שככל הנראה לא קשורה לכאב. נתנו לי אלטרולט שלא עוזר בכלל. כל בדיקה מאריכה את האבחנה בעוד חודשיים, ובסה"כ כבר עברה חצי שנה עם כאבים. האם יש ממה לחשוש? הבירוקרטיה של הבדיקות וחלוף הזמן הרב גורם לי לפחד שמא לא יגלו את הבעיה בזמן .. אני ממש מיואשת ומפוחדת. ובעיקר רוצה לתפקד כרגיל. אנא עצה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש ואף

הוספת תגובה

• כאבי ראש ואף - תגובה

ד''ר רחל הרינג - חנית
    14/05/2013

האם נבדקת על ידי נוירולוג?

להשלמת הברור יש צורך בבדיקה נוירולוגית ואת בדיקת ה- MRI מוח אותה עשית להראות לנוירולוג ולנוירוכירורג.

אם הכאב עדיין ממשיך, ניתן או לעלות את מינון האלטרול(ט) עד 75 מ"ג או לנסות טיפול אחר. כל התרופות הן תרופות מרשם.
    קימות אפשרויות טיפול ע"י זריקות (לאזור GON) ע"י נוירולוג מומחה לכאבי ראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובה

מיכל
    20/05/2013

ד"ר הרינג שלום,

נבדקתי ע"י נוירולוג וע"י נוירוכירורג ששלח אותי בין היתר לבדיקה במרפאת כאב ראש ולבדיקת עיניים למרות שאני בטוחה שאין קשר לעיניים. אני יכולה לומר בוודאות שמקור הכאב הוא עצבי מאחר שלעיתים יש מן רטט עצבי בחלק האחורי של הראש אך רוב הזמן הלחץ נמצא באף, כביכול בקצה הנחיר הימני. יש ייצור רב של ליחה שקופה. האף פתוח לחלוטין ללא נזלת, אך התחושה היא שבקצה הנחיר הימני יש משהו שחוסם וזה מקרין לכל הראש. ייתכן שיש בסינוסים הצטברות של ליחה עוד מהמחלה הוויראלית (מלפני חצי שנה) שתקועה שם? האם ניתן לראות דבר כזה בבדיקת CT או MRI? ואם כן, מהן דרכי הטיפול בכך?

בתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו