מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיגרנה?בתשבע15/07/2013
שלום רב,
בעקבות ביופסיה שעברתי בשד נכנסתי למתח נפשי אקוטי (תודה לאל התוצאה שלילית). מכל מקום, כשבוע פלוס לאחר שכבר נרגעתי בעקבות התשובה התחלתי להרגיש כאב ראש שהולך ומחריף בצד האחורי של הראש מעל הצוואר והעורף שמקרין בתחושה של כובד ולחץ על אזור סביב האף. מעין לחץ חזק בראש מאחור כאילו שצבת לופתת את האזור ומוחצת אותו. כאב דומה לזה בעוצמתו רק במיקום שונה בראש היה לי לפני כמה שנים גם בעקבות מתח נפשי אקוטי (בנסיבות דומות). ברם, כיוון שמדובר בכל זאת במיקום שונה - הפעם דומני שזה C3 אני לא רק סובלת אלא גם מודאגת . אציין כי עבר כשבוע בין קבלת התוצאות המרגיעות לפרוץ הכאבים ולכן חשבתי שמדובר במתח שהצטבר ופרץ שבוע לאחר שכבר נרגעתי. כלומר לחץ מהצוואר בעקבות מתח.העניין הוא שכשנוגעים לי באזור הצוואר ולוחצים שם - שם אין תחושה של כאב. האם יתכן הדבר. האם יתכן כי זו אכן מגרנה. ואם כן - מה יכול להרגיע? תודה (נכנסתי למעגל חדש של מתח בעקבות כאב הראש שפרץ...).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה? - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן15/07/2013הסבירות הגבוהה היא של תסמונת מיופאציאלית בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
בתשבע16/07/2013תודה על תשובתך. העניין הוא שבדרך כלל כאב דומה לזה אך לא כזה מוכר לי באמת כתוצר של תסמונת זו בעקבות כתיבה ממושכת במחשב. ברם, דווקא בתקופה האחרונה לא עסקתי בכתיבה כמעט ולא בפעולה הכרוכה בתנוחה אינטנסיבית שיכולה להסביר זאת. בתסמונת מיופיצאלית הכאב מתמתן בעקבות שינוי תנוחה והפוגה מהפעילות שגרמה לה וכעת איני בפעילות שכרוכה בתנוחה מסויימת. קרי, הכאב אינו תלוי תנוחה. אדגיש שוב: הכאב פרץ כשבוע לאחר שהייתי נתונה במתח אקוטי ובעבר סבלתי מכאב ראש בעל אלמנטים דומים אך במיקום אחר גם לאחר מתח אקוטי. אודה שוב על התייחסותך. על פניו לא הייתי ככל כך מודאגת העניין הוא שהכאב הזה פרץ כשבוע לאחר שנרגעתי מהמתח: כלומר, הייתי כבר שבוע רגוע לאחר המתח ואז זה פרץ. האם יתכן כאב כזה בעקבות סוג כזה של מתח מצטבר שגם אם המתח פג הכאב התעורר לאחר מכן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן16/07/2013שלום לאסתי
אעיז ואומר : הנסיון לקבל הסבר מדויק ברפואה על כל תיאור כזה או אחר של כאבי ראש נידון לכשלון ברוב המקרים.
אין תחליף לאנמנזה מדויקת ובדיקה גופנית.
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דקירות בראש בצד שמאל מעל האוזן
תגובה שלילית שהייתה אחרי זריקת דיפרוספן
מיגרנה וריזוטו 10
MRI - תוצאה- בבקשה עזרה
כאבי ראש לאחר אסטרוציטומה
כאבי ראש עם חוסר תחושה ביד
אל דר יעקב הנכבד כאבי ראש שחזרו
תוצאות MRI.מהי המשמעות?
מיגרנות תכופות ופעילות ספורטיבית
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?