לחץ בשיניים עליונות וכאב ברקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ בשיניים עליונות וכאב ברקות
    שירה
    05/11/2015

ד"ר שלום רב,

אודה מראש על סבלנותך האדיבה, התייעצתי עמך כבר בפורום לגבי בעייתי אך מכיוון שעדיין אני סובלת אפרט איזה בדיקות ומה ביצעתי עד עתה וללא הואיל ואנסה לקבל את דעתך והמלצתך:

לפני 4 חודשים כאמור החל לי כאב ברקה מצד שמאל כאב נקודתי, כאב שכשאני נוגעת במקום אני מרגישה כאב והמקום ממש רגיש אצלי כי אני יודעת ששם יש לי את המקור לכאב!!!

כמו כן לאחר כשבועיים מאז החל אותו כאב החל לי כאב גם ברקה בצד ימין, וכן לחץ על שיניים עליונות. הלחץ על השיניים העליונות הוא ממש קבוע והלחץ ברקות מידי פעם עוזב אותי לאיזה שעה שעתיים וחוזר בחזרה כך במשך כל היום כל יום וכך כבר 4 חודשים .

לעיתים שמתי לב כי יש לי גם כאב במצח בחלק קטן של המצח אך מצד ימין, תחושה של מלאות ולחץ מידי פעם ואז זה עוזב ומשתחרר וחוזר חלילה.

כמו כן כאב ראש אוקסיפיטלי בצד ימין ככה נקודתי ושוב שבא והולך.

אך הלחץ על שיניים עליונות קבוע כל הזמן !!!!!

כפי שציינתי במייל קודם ומכיוון שיצא לי מעין בליטה של עצם בראש בצד שמאל היכן שהתחיל לי הכאב הייתי אצל נוירוכירורג שאמר שזה אוסטאומה ואינה מקור הכאב, אך נשלחתי לבצע MRI מח שיצא תקין.

מכיוון שהכאב המשיך והמשיך והבנתי כי אוסטאומה לא בודקים ע"י MRI מח אלא ע"י C.T.
    הגעתי לחדר מיון בבית חולים שם עשו לי C.T. מח ואציין כי זה היה ללא חומר ניגודי (לא שאלו לדעתי אלא בצעו הסיטי וזהו), וגם בסיטי לא ראו אוסטאומה.

האומנם יש לי אוסטאומה כפי שאמר הנוירוכירורג אך לא רואים זאת בסיטי?
    ואולי בגלל שזה היה ללא חומר ניגודי?
    הייתכן אם כך כי בכל זאת אותו בלט גרמי כן גורם לי לכאבים הנ"ל?

כמו כן נבדקתי ע"י נוירולוג מומחה לכאב ראש שאמר שמבחינתו הבדיקה תקינה ואינו יודע מה הבעיה וניסה לטפל במחשבה שאולי על רקע של שרירים אך ללא הואיל. קיבלתי:
    אסיוול 5 מ"ג - ללא הואיל.
    אלטרולט 10 מ"ג ללא הואיל.
    אנפרניל 25 מ"ג ללא הואיל הפסקתי כעט על דעת עצמי מכיוון שגרם לי גם לתחושה של סחרחורת קשה.

הייתי בעיסוי רפואי לצוואר והשכמות מספר פעמים - ללא הואיל.
    .
    בדיקת דם שקיעת דם ו-CRP תקין לשלילת ארטריטיס טמפולרי.
    אולטרסאונד לשלילת ארטריטיס טמפולרי - תקין.

פה ולסת עם צילום פנורמי - תקין.

א.א.ג. - יש לי סינוסיטיס כרוני על רקע אלרגי עם פוליפ בלילה האף סתום לי כל לילה אך הרופא אומר שזה לא הגורם לכאביי.

מצטערת על אורך המייל שוב, אך בבקשה ממך אם תוכל עפ"י מה שציינתי לנסות לראות מה עוד אני יכולה לבדוק? ממה זה יכול להיות?

באיזה תחום עלי להבדק?

עוד אציין כי שמתי לב עתה כי יש לי עוד בליטה קטנה של עצם צמוד ליד האוזן (בקו יש עם העין, זה המיקום) .

האם יכול להיות שהבליטות הנ"ל גורמות לי לכל הכאב אותו אני מתארת?

אודה מראש על סבלנותך האדיבה ותשובותיך.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאב ראש וכאב ברקות - תגובה

ד``ר יעקב פוגלמן
    05/11/2015

תודה לאמה על שאלתה המצוינת
    ראשית אני מתרשם מהבירור המקיף שעשית !!!
    באמת עשית מאמץ ניכר ביותר לשלול כמעט כל דבר אפשרי , חוץ מ...
    בהתחשב בזה שאינני יכול לבדקך אני יכול ליעץ שיתכן ו....
    אחת הסיבות השכיחות ביותר לכאבים ברקות עם לחץ על השינייםם העליונות והכי הרבה מפוספסות הם שרירי הגלגלת שיכולים להיות מכווצים להתפס ולכאוב . שריר כזה לדוגמא הינו הטמפוראליס שכאשר הוא נתפס הוא גם גורם לכאב מקומי כאשר מששים אותו ברקות וגם משליך את הכאב ככאב מוקרן לשיניים העליונות .
    הבשורה הטובה שיש לזה טיפול לא רע בכלל באם זה זה .
    מקווה שעזרתי
    בברכה
    ד"ר יעקב פוגלמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו