התקפי מיגרנה קשים כבר 10 שנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי מיגרנה קשים כבר 10 שנים
    אדלינה
    21/11/2016

בת 24, כבר יותר מ-10 שנים סובלת מהתקפי מיגרנה (תורשתי- גם אמא שלי סובלת מהם), ללא אאורה, שלפעמים עוברים עם נטילת סומטרידקס 100 מ"ג ולפעמים נמשכים כמה ימים ושום תרופה לא מקלה ולא עוזרת לכאב. לעתים מתעוררת משינה כבר עם מיגרנה.
    ניסיתי תרופות שונות למניעה ביניהן טגרטול וסלואו דרלין (פרופרנולול) שלא עזרו, בדיקת CT תקינה, בדיקות דם (כימיה וספירה, רמות מגנזיום) תקינות.
    ההתקפים לא קשורים למזון אלא יותר לחילופי מזג אוויר ומחזור חודשי (לאחרונה הפסקתי ליטול גלולות כי חששתי שהן מגבירות את תכיפות ההתקפים).
    היום היתי אצל נוירולוגית חדשה (עברתי למכבי והפנו אותי לנוירולוג בעקבות עוד התקף כואב שנמשך כמה ימים), שהמליצה לי על תרופה בשם טופומקס (שניתנת לחולי אפילפסיה).
    האם הכדור מומלץ (אני קצת חוששת לקחת תרופה שניתנת לחולי אפילפסיה)? תרופות אחרות שמומלצות למניעת התקפי מיגרנה (בינתיים לקחתי מרשם לסלואו דרלין)?
    בנוסף- הרופאה אמרה שעלי להפסיק לגמרי לצרוך מוצרי חלב פרה (איני רגישה ללקטוז, אבל כן סובלת מאלרגיות לדשא וקרדית אבק הבית, היא אמרה שזה קשור), יש הגיון בדבר? חלק לא קטן מהתזונה שלי מבוסס על מוצרי חלב וקשה לי לוותר עליהם לחלוטין...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיגרנות קשות ללא הטבה

ד``ר יעקב פוגלמן
    05/12/2016

אכן טופמקס הינה תרופה לאפילפסיה אך בהחלט יכולה לעזור ללוקים במיגרנה עקשנית . אינני רואה כל סיבה לא לנסות.
    לגבי דיאטה קימת גישה שאומרת שיתכן ומיגרנה הינה תוצאה של קבוצות מזון מסוימות שמעוררות התקפים כאשר צורכים אותם . ולכן ההמלצה לבדוק גישה זו היא להעלים לתקופה של חודש ויותר קבוצות מזון . הקבוצה הראשונה שכדאי להעלים מהדיאטה הינה כל מה שקשור בחלב פרה ץ הקבוצה השניה שכדאי לנסות הוא מה שמוצאו ממשפחת הסולניים הבוטנית (אפשר להסתכל בגוגל מהם הירקות הקשורים במשפחה זו ) וכך הלאה . ראיתי כבר אנשים שניסו זאת ושתדירות המיגרנות שלהם ועוצמתם פחתה בהרבה.
    שוה לנסות . לא תנסי איך תדעי?
    בברכה
    ד"ר יעקב פוגלמן
    טיפול בכאב
    www.pain-less.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטת אלימנציה של מוצרי חלב פרה

ד``ר יעקב פוגלמן
    05/12/2016

שלום רב ממליץ לנסות הן דיאטת אלימנציה של מוצרי חלב פרה במשך חודש לפחות . לעיתים זה עוזר . אם לא עזר לעבור לדיאטת אלימנציה של ירקות ממשפחת הסולניים .
    טופאמאקס הוא כדור נגד אפילפסיה אך יכול לעזור מאד גם למיגרנות. שווה לנסות .
    אם לא תנסי איך תדעי?
    בברכה
    ד"ר יעקב פוגלמן
    טיפול בכאב
    www.pain-less.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופאה אמרה שעלי להפסיק לגמרי לצרוך מוצרי חלב פרה

ד``ר יעקב פוגלמן
    10/12/2016

שלום לאדלינה
    כן יש הגיון בדבר .
    לעיתים זה עוזר
    בברכה
    ד"ר יעקב פוגלמן
    טיפול בכאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו