כאבי ראש או מיגרנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש או מיגרנה
    גילת
    12/05/2018

ד"ר פוגלמן שלום,

מבקשת להבין האם כאבי הראש שהתחלתי לחוות הם כאבי ראש רגילים או מיגרנה, והאם קשורים לשינויים הורמונאליים, והורמונים חליפיים וגיל המעבר או לחרדות (שגם התחילו רק לפני כשנתיים)?
    בת 47.5 התחלתי להרגיש את תופעות גיל המעבר לפני כשנה וחצי שהזדחלו לאט.
    לפני כארבעה חודשים התחלתי ליטול הורמון חליפי לויאל ואולם לאחר שסיימתי חפיסה ראשונה והתחלתי את השניה התחילו כאבי ראש ממוקדים חדים מאוד חזקים בצד שמאל ולאחר מכן כאבים בצורה מעורפלת (תחושה של שורף בקרקפת) בכל הראש. מיד הפסקתי את נטילת הכדור מעוצמת הכאבים.
    הייתי בייעוץ נוסף אצל רופא אחר אשר המליץ על פרוגילוטון הורמון חליפי נוסף, וגם כאן לאחר הפסקה קצרה ולאחריה נטילת כשלושה כדורים שוב תקף אותי אותו כאב חד ומומשך בצד שמאל ושוב הפסקתי.
    עשיתי הפסקה של הורמונים של כחודשיים וחצי.
    בהפסקה הזו הופיעו תופעות גיל המעבר גלי חום, וכו'... וגם כאבי ראש (אך בעוצמה פחותה יחסית מזו שכאשר נטלתי הורמונים).
    בשל כל זאת חזרתי שוב אל רופא הנשים שלי והוא רשם לי אביאנה. לאחר ארבעה ימים של נטילת הכדור שוב חזר כאב הראש החד הממוקד בצד שמאל . (הכאב הפעם התחיל כאשר הרגשתי בחילה לפני האוכל ולאחר כחצי שעה הופיע כאב חד מאוד ממוקד בצד שמאל קרוב יותר לעין לכמה שניות והפסיק). ולאחר זמן מה המשיכו כאבים שורפים בקרקפת. אבקש לציין שמעולם לא סבלתי מכאבי ראש או ממגרנות (בכלל ולא בפרט לפני מחזורים) עד לפני מס' חודשים בהם התחלתי את השימוש בהורמון החליפי הראשון.
    לפני כשנה וחצי בגלל חרדות התחלתי גם לקחת 0.5 זנקס שעוזר לי להירגע ולהירדם.

בנוסף, האם אני יכולה בכלל לקחת הורמונים חליפיים (בכל צורה שהיא) במקרה כזה?

אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש או מיגרנה

הוספת תגובה

• מיגרנות

ד``ר יעקב פוגלמן
    05/07/2018

לגילת שלום
    ממש לא בטוח שהסיבה לכאבי הראש שלך הם ההורמונים .
    איו תחליף ברפואה לתשאול נכון ובדיקה גופנית מדוקדקת .
    את יכולה בקלות למצוא את הטלפון ליצירת קשר עימי באינטרנט ואתר שלי . אשמח לראותך וליעץ .
    בברכה
    ד"ר יעקב פוגלמן
    טיפול בכאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו