מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוירופידבקדני06/12/2011
אני בן 25 ויש לי ADHD. סובל מזה מאד בגלל שאני לומד לתואר בפסיכולוגיה וזה מאד מקשה לי את החיים. אני נוטל ריטלין אבל לא רוצה להגזים עם זה ובאופן כללי מאד אשמח לשיטות שאינן תרופתיות לפתרון הבעיה.
אני לא כל כך מכיר נוירופידבק אבל שמעתי שזה יכול לעזור - האם אפשר לפרט קצת על השיטה על הטיפול, על משכו, עלויות והאם יש הצלחה מוכחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופידבק - תגובה
ד``ר דורון תודר06/12/2011שלום רב,
הטיפול בעזרת נוירופידבק בהפרעת קשב ריכוז והיפראקטיביות (ADHD) או בהפרעת קשב וריכוז (ADD), מאד יעיל, עם הצלחות מוכחות גם אצל מטופלים רבים שטיפלתי בהם אישית וגם במחקרים רבים שפורסמו ברחבי העולם, ביניהם במגזינים המדעיים והרפואיים החשובים בעולם (Science, Pediatrics).
על הטיפול עצמו -
טיפול באמצעות נוירופידבק מאפשר "לאמן" את המוח לפעול בצורה טובה יותר. מדובר בטיפול שאינו פולשני וללא תרופות והוא מבוסס על מנגנון ההתניה.
המטופל צופה בסרט לפי בחירתו, בעת שמחשב קורא את פעילות גלי המוח שלו (אנו רק קוראים את גלי המוח, ולא משדרים בשום שלב, זרמים למוח)
כאשר הפעילות המוחית, במקום הספציפי שנקבע מראש, היא בלתי רצויה, הסרט הופך למטושטש. אך בכל פעם שפעילות גלי המוח תקינה, הסרט מתבהר ונראה ברור. באופן זה, המוח לומד לפעול בצורה אופטימלית.
הטיפול בעזרת נוירופידבק יעיל לפחות כמו ריטלין, אך הישגיו נשמרים לזמן ארוך יותר (ישנם מחקרים המראים את ההשפעה המיטיבה של הטיפול בנוירופידבק עשר שנים לאחר סיום הטיפול. מיותר לציין שנתונים כאלה לא קיימים בעת טיפול בריטלין, שכן הפסקת הטיפול התרופתי מביאה להישנות מיידית של הסימפטומים ושל ההפרעה).
לגבי משך הטיפול, ניתן לראות לאחר מספר מפגשים (10-5) שינוי בכישורי הלמידה ובהתנהגות המטופלים, ברוב המחקרים היה צורך בכ 40 טיפולים על מנת לשמור על הישגי הטיפול לתמיד ולמנוע הישנות.
ניתן לקרוא עוד על הטיפול, על תיאורי מקרה ותקציר מאמרים ועל פרטים ליצירת קשר, באתר (כתובתו רשומה תחת "לפרטים נוספים" ליד התמונה למעלה)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)