קבלת מכה בבוהן רגל שמאל והתרוממות ציפורן

מנהל הפורום

אבי שגיא
אבי שגיא
לקביעת תור אצל אבי שגיא ללא פרסום בפורום

• קבלת מכה בבוהן רגל שמאל והתרוממות ציפורן
    ליאן
    26/10/2021

היי,
    לפני כשבוע וחצי קיבלתי מכה שגרמה לציפורן להתרוממות ומרווח בינה לבין העור, גם בצדדים ייתכן והיא לא מחוברת עד הסוף, אני לא רוצה לנסות להזיז יותר מידי אבל יתכן שיש ניתוקים של חלק מהציפורן מהעור. היא מקבלת צבע עכור לבן וצהבהב בעיקר בקצה ואני ממש מנסה להשרות כל יום במים חמימים עם מי פה/מלח/ חומץ לחיטוי אבל מרגישה לחץ עז באזור...לא יכולה לשים גרב/נעל סגורה...מה מומלץ מכאן? ואיך להגן על העור ברווח שנוצר בגלל ההתרוממות שלא יווצר זיהום?תודה גדולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמונה נוספת מצורפת בהודעה זו

ליאן
    26/10/2021

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הציפורן עוברת טראומה וסביר מאוד שיהיו כאבים

אבי שגיא
    26/10/2021

היי ליאן,

לאחר שהציפורן עוברת טראומה סביר מאוד שיהיו כאבים ורגישויות. גם סביר שיהיו התנתקויות ותופעות נלוות אחרות. לא ממליץ על חומץ או חומרים אחרים שציינת, שעלולים להחמיר חלק מהתגובות. יש להגן על הבוהן היטב, אולי אפילו עם תחבושת נושמת, ולאפשר לה להגיב למצב.
    קשה לי להמליץ על טיפול מסודר מכיוון שעליי לאבחן את המצב קודם לכן. הציפורן עלולה להתנתק בחלקה, להתעוות, או לנשור. בכולם אפשר לטפל ולשפר את המצב.
    מוזמנת ליצור קשר ולהגיע לבדיקה בקליניקה.

אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה מים חמימים עם מי פה או מלח יחמירו

ליאן
    28/10/2021

תודה על המענה המהיר.
    הלכתי לרופא עור שאמר שיקחו כמה חודשים עד החלמה ואין ממש מה לעשות. הוא נתן לי מרשם לטיפול מניעתי שנקרא לוסריל שזה מעין ליק ששמים אחת לשבוע לכמה חודשים. מצד שני הרוקחת אמרה שזה לא מניעתי לפטרת אלה למי שכבר יש... אשמח לתובנות בנושא ממך...

בנוסף ,למה מים חמימים עם מי פה/ מלח וכו יחמירו? תודה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו