מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פטרת כף הרגל שעברה לידאני11/11/2021
נדבקתי ממגע ביד בסדין של קרוב משפחה עם פטרת כף הרגל חמורה...
אין לי כאבים, גירודים או אדמומיות, זה פשוט קילופים בצורת עיגול, לפעמים קטן ולפעמים עגול ומדבק (ראיתי את זה על אנשים אחרים שנגעו לי ביד). לפעמים אני רואה את זה מבצבץ מתחת לעור לפני שזה מגיע לשכבה העליונה.
האם זה אכן פטרת כף הרגל? זה גם מתפשט לי לגוף ואני לא יודעת לאן לפנות. זה לא יובש ויש לי את זה כבר שנים, גם לו. האם בדיקת ביופסיה תוכל לאבחן האם זה אכן פטרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת כף רגל שעברה ליד
אבי שגיא11/11/2021היי,
אם כוונתך לפטרת העור ברגליים ולא פטרת ציפורניים, אז יש לאבחן היטב ביסודיות. באופן כללי, גופנו יודע להתמודד עם מזהמים חיצוניים, אבל לעתים קיימת רגישות מסוימת או תכונה שגורמת למזהם לשגשג. במקרה הזה התגובה לא מתאפיינת כזיהומית, אך יש לבדוק ולאבחן באופן יסודי.
האם ניסית לטפל? וכיצד?
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אני11/11/2021ניסיתי להגיע אל מספר רופאי עור שזילזלו בי ואמרו שזה לא מדבק מבלי לעשות בדיקות מקיפות. זה נורא מתסכל אותי כי אני לא יודעת מה זה ומתמודדת עם זה כבר שנים. אני תוהה אם זה משהו מיוחד כי פטרת מתאפיינת עם גירוד כאבים ואדמומיות ולי אין את אותם הסימפטומים. רק קילופים מדבקים. בנוסף נגעתי בעין בנקודה עם האצבע המודבקת והנקודה בה נגעתי שורפת מפעם לפעם ובכל פעם זה רק מסלים. אני לא יודעת אם זה איזשהו וירוס או נגיף חמקמק אבל מעוניינת לבצע ביופסיה בעור כי אני מבינה שזאת הדרך היחידה לבדוק באמת מה קורה בתוך העור שלי. אני מפחדת שהתוצאות יהיו שליליות ואז אני באמת אהיה חסרת אונים. כמו שאמרתי- זה בא והולך. לפעמים זה מתפרץ ולפעמים לא, אבל זה כאילו אני תמיד "נושאת" את זה על גופי. אבל אני גם לא יכולה למרוח משפחה טיפולית על כל העור, זה לא נשמע הגיוני... בטח שלא על העין. כמו מה זה נשמע ונראה? חשוב לציין שזה לא מיובש, נדבקתי מזה ב-100%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטרת כף רגל, מקרה מורכב ויוצא דופן
אבי שגיא17/11/2021היי,
מכיוון שזה מקרה מורכב ויוצא דופן, מציע שנקיים אבחון מסודר ומעקב לתקופה ארוכה. מוזמנת ליצור איתי קשר לפרטים המופיעים בתמונה.
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יש לי כתמים לבנים בציפורניים
רופא לטיפול בפטרת ציפורניים
טיפול בפטריה בציפורן ברגל
ציפורניים - מה אפשר לעשות?
האם פטריה בציפורן יכולה לעבור לקרקפת
האם ייתכן שמדובר בפטרת ציפורן
חור באגודל ברגל לאחר ניתוח ציפורן חודרנית
האם כתם לבן על הציפורן היא פיטריה
מתי לשים את האגיספור בעת מריחת קרטוספור
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?