פטרת כף הרגל שעברה ליד

מנהל הפורום

אבי שגיא
אבי שגיא
לקביעת תור אצל אבי שגיא ללא פרסום בפורום

• פטרת כף הרגל שעברה ליד
    אני
    11/11/2021

נדבקתי ממגע ביד בסדין של קרוב משפחה עם פטרת כף הרגל חמורה...

אין לי כאבים, גירודים או אדמומיות, זה פשוט קילופים בצורת עיגול, לפעמים קטן ולפעמים עגול ומדבק (ראיתי את זה על אנשים אחרים שנגעו לי ביד). לפעמים אני רואה את זה מבצבץ מתחת לעור לפני שזה מגיע לשכבה העליונה.

האם זה אכן פטרת כף הרגל? זה גם מתפשט לי לגוף ואני לא יודעת לאן לפנות. זה לא יובש ויש לי את זה כבר שנים, גם לו. האם בדיקת ביופסיה תוכל לאבחן האם זה אכן פטרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטרת כף הרגל שעברה ליד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטרת כף רגל שעברה ליד

אבי שגיא
    11/11/2021

היי,

אם כוונתך לפטרת העור ברגליים ולא פטרת ציפורניים, אז יש לאבחן היטב ביסודיות. באופן כללי, גופנו יודע להתמודד עם מזהמים חיצוניים, אבל לעתים קיימת רגישות מסוימת או תכונה שגורמת למזהם לשגשג. במקרה הזה התגובה לא מתאפיינת כזיהומית, אך יש לבדוק ולאבחן באופן יסודי.
    האם ניסית לטפל? וכיצד?

אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אני
    11/11/2021

ניסיתי להגיע אל מספר רופאי עור שזילזלו בי ואמרו שזה לא מדבק מבלי לעשות בדיקות מקיפות. זה נורא מתסכל אותי כי אני לא יודעת מה זה ומתמודדת עם זה כבר שנים. אני תוהה אם זה משהו מיוחד כי פטרת מתאפיינת עם גירוד כאבים ואדמומיות ולי אין את אותם הסימפטומים. רק קילופים מדבקים. בנוסף נגעתי בעין בנקודה עם האצבע המודבקת והנקודה בה נגעתי שורפת מפעם לפעם ובכל פעם זה רק מסלים. אני לא יודעת אם זה איזשהו וירוס או נגיף חמקמק אבל מעוניינת לבצע ביופסיה בעור כי אני מבינה שזאת הדרך היחידה לבדוק באמת מה קורה בתוך העור שלי. אני מפחדת שהתוצאות יהיו שליליות ואז אני באמת אהיה חסרת אונים. כמו שאמרתי- זה בא והולך. לפעמים זה מתפרץ ולפעמים לא, אבל זה כאילו אני תמיד "נושאת" את זה על גופי. אבל אני גם לא יכולה למרוח משפחה טיפולית על כל העור, זה לא נשמע הגיוני... בטח שלא על העין. כמו מה זה נשמע ונראה? חשוב לציין שזה לא מיובש, נדבקתי מזה ב-100%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרת כף רגל, מקרה מורכב ויוצא דופן

אבי שגיא
    17/11/2021

היי,

מכיוון שזה מקרה מורכב ויוצא דופן, מציע שנקיים אבחון מסודר ומעקב לתקופה ארוכה. מוזמנת ליצור איתי קשר לפרטים המופיעים בתמונה.

אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו