בכי, תשומת לב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בכי, תשומת לב
    מיקה
    28/06/2011

בני בן שנה וחודשיים ולאחרונה אני חשה בשינוי התנהגות אצלו. נראה שמילד רגוע, שמח וחייכן, הוא הפך לדורש המון תשומת לב, בכי רב וקיטורים. נראה כי בכל פעם שאני שניה פונה לעשות דבר מה,הוא מתחיל לבכות ולקטר. בנוסף מילד שיודע להירדם בכוחות עצמו, הוא נעמד במיטה בוכה ונראה שבודק גבולות. אני מקפידה להתמיד באותו קו עשייה וכאשר מגיע שעת שינה לא "להיכנע" ולהוציאני מוסיף מהמיטה.
    אציין כי הוא אח תאום ותשומת הלב שלי באופן טבעי מופנית גם אל אחותו, אך בכל פעם שאני מתעסקת איתה או שהיא מגיעה אלינו כאשר אני איתו הוא פורץ בבכי. אציין כי לאחרונה התקיימו שינויים בגן אליהם הם הולכים ונכנסו 5 תינוקות חדשים. כיום כל הילדים בפעוטון קטנים מהם משמעותית ( החל מ3 חודשים ועד 10 חודשים) ולכן חשבתי שהשינוי בהתנהגות יכול לנבוע מהסביבה החדשה בגן, תשומת לב המטפלות שבאופן טבעי מופנית יותר לקטנים והבכי של התינוקות שאולי משפיע עליו. בגן יש כיתה של יותר גדולים והם משולבים בחלק מהפעילויות, אך מכיוון שעדיין לא הולכים, עדיין נמצאים בכיתה של התינוקות.
    בגן מציינים כי הוא מתנהג בסדר גמור ונראה כי כל "ההתפרצויות האלו" מתרחשות מהרגע שאני מגיעה לאסוף אותם מהגן ועד השינה...
    האם השינוי בהתנהגות אכן יכול לנבוע מהשינויים בגן? האם זו תקופה שלא בהכרח קשורה? איך לנהוג כאשר נכנס ל"מתקפת בכי ועצבים?" להתעלם? לחבק? מדוע שינוי ההתנהגות קורה דווקא איתי? בבית???
    אני מוסיפה, שיוצאות לו שיניים ויתכן שזה מוסיף להתנהגות אך להרגשתי זה מעבר לכך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכי, תשומת לב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי, תשומת לב - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    03/07/2011

מיקה שלום,
    נתת כותרת מתאימה לשאלתך - בנך מחפש את התייחסותך באמצעות בכי. לא כתבת באיזה שלב התפתחותו השפתית. ייתכן שבנך חווה תסכול יותר מבעבר, אבל מתקשה להעביר זאת אלייך, חלק בגלל השפה המוגבלת וחלק בגלל העובדה שאת מטפלת גם באחותו במקביל. באופן כללי, טוב שילדים מבטאים יותר קשיים מול ההורים, כי מולם הם מרגישים יותר ביטחון ויותר אפשרות להיות רגרסיביים.
    אם את רואה שהילד יותר רגזן מבעבר, כדאי להמשיך לשמור על הגבולות שהצבת אך במקביל לדאוג למרווחי זמן בהם תהיו לבדכם יחד בפעילות אישית. אפשר להקדיש לכך זמן מועט יחסית, ולשלב את הילד בפעילות שלך - למשל, לקחת רק אותו לסופרמרקט.
    כשילדך בוכה וכועס, כדאי להציב גבולות בתקיפות ובמקביל לסייע לו להירגע - למשל לשבת/"לנוח" במקום מסוים בבית ("פינת ההירגעות"/ "כסא המחשבות" וכדומה), מספר דקות עד שנרגע.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו