מידע רפואי
פורומים
- גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים
- בנות, העצמה נשית
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- בישול בריאות, מתכוני בריאות
- אורתופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות
- ניתוחים קוסמטיים בנרתיק
- אטופיק דרמטיטיס, אסטמה של העור
- שיקום הפה, ציפויי חרסינה
- רפואת מטיילים
- נכים, שיקום נכים - תמיכה
- פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות
- פגים
- נשירת שיער
- קוסמטיקה טבעית
- פדיקור
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- חרדה/ פחד אצל ילדה בת 3 וחציאיציק18/09/2023
שלום
הבת שלי בת 3 וחצי , נלחצת ומסתגרת במצבים חדשים או במצבים של מפגש עם ילדים בגילה
לדוגמא במידה ומגיעים לגינה לשחק ויש ילד אחר על המתקנים היא מסרבת לעלות גם אם מדובר על תינוק
כמו כן מפחדת לבקש מילדים אחרים לשחק איתה ומבקשת מאיתנו לדבר עם הילד ולבקש ממנו.
אנחנו לא יודעים מה לעשות בנושא וכיצד לטפל בזה
זנשמח לעזרה והמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כשאומריםצלה לא מכה עצמה מושכת לעצמה שיערענת04/09/2023
עוד מעט בגיל שנתיים,מגיבה קזה כשלא מקבלת מה שביקשה בזה הרגע.מה עושים?
גם ברצוני להרגילה לשעת שינה קבועה,
פרודה מהאבא שנה,הרבה שינויים בשנה זו.
אשמח לשיחת טלפון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ריחוק רגשי של פעוטהדויד09/04/2022
שלום רב, יש לי חברה קרובה שילדה זוג תאומות לפני שנתיים וחצי. הילדות מכירות אותי מגיל אפס ואני כמו בן בית אצלם, ואנחנו מאוד אוהבים לשחק יחד. לאחרונה, בלי שום סיבה מוסברת, אחת הילדות מגיבה בריחוק ממני ואומרת "לך הביתה" בכל פעם שאני מגיע אליהם. כעבור כמה שעות היא "מתהפכת" וחוזרת לשחק איתי כרגיל. אשמח לדעת אם יש לך המלצה כיצד לנהוג. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריחוק רגשי של פעוטה.
Simona Pelleg09/04/2022שלום דויד.
ההמלצה שלי היא לכבד את התנהלותה.
ואסביר:
1. זה תואם את גילה. לבדוק ולהכיר ביכולות שלה ובשליטה שלה.
2. אינני יודעת להסביר את פשר ההתנהגות ואני לא חושבת שהיא תוכל להסביר. ולכן - לכבד את רצונה. ולזרום.
בברכה
סימונה פלג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה :)
דויד10/04/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים מושכת שיעררעות06/03/2022
אשמח לדעת לאיזה מומחה לפנות אולי יש המלצה ואם לא מה בעצם אני צריכה לחפש איזה רופא איזה סוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים מושכת בשיער
Simona Pelleg12/03/2022שלום רעות.
התנצלות על התשובה מאוחרת. אני מציעה לשאול את רופאת המשפחה למי לפנות.
בברכה
סימונה פלג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיווך ברית מילה ודיבור עם הילדיםאלי11/03/2022
אנחנו הורים לתאומים בני 5 עם איבר מין רגיל, לאחרונה הם שמו לב שהרבה ילדים מהגן עם איבר נימול. כיצד להנגיש להם את הסיבה להבדל בין האיבר שלהם לאיבר נימול מבלי לייצר להם חרדה או משהו שבגינו יצחקו על ילדים אחרים? האם זה גיל נכון לדבר איתם על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טקס ברית המילה והסבר עליו
Simona Pelleg12/03/2022אלי שלום,
ראשית זה בהחלט גיל נכון לדבר על הנושא. בפרט אם הילדים מעלים אותו. ודרך אגב לגבי כל נושא. כמובן בהתאם לגיל הילד. ולענינינו: מאחר ואתם האמנם במה שעשיתם המסר והכוונה יהיו בהתאם למה הכוונה: כשהם שואלים אתם יכולים להגיד: יש טקס כשבן נולד.יש הורים שעושים את הטקס ויש הורים שלא עושים אותו וזה בסדר גם בדרך הזו וגם בדרך הזו. עכשיו: מה שחשוב הוא, איך אתה אומר את הדברים? אם תיהיה מהוסס ולא בטוח בעצמך. זה ישמע בהתאם. אם תישמע בטוח בעצמך ומאמין בדרך זה ישמע נורמאלי ובסדר לחלוטין. אשמח להתעדכן ולדעת איך הלך. בברכה, סימונה פלג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 1.5שמכניס שיער לפהעדי20/12/2021
שלום רב, הבן שלי בן 1.5 בחודש וחצי האחרונים מכניס שיער לפה , יחד עם המוצץ. הוא מוצא שיערה על הרצפה ופשוט מכניס לפה יחד עם המוצץ. הוא לא בןלכ את השיערה אבל משאיר אותה בפה עם המוצץ. אני מוטרדת מזה ממש. אציין שהוא תקשורתי מאוד,חברותי, אומר לפחות 15 מילים, מבין הכל, מצביע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 1.5 מכניס שיער לפה
סימונה פלג21/12/2021בוקר טוב עדי.
לא הייתי לוקחת סיכונים ,למרות שלא בולע, לשים לב ולהקפיד שלא יקח השערה לפה. לא מסיברה במילים. אלא מנקה השערה ואף יכולה להראות לו, איך אני מוציאה השערה מהמוצץ וזורקת לפח. במיוחד שהוא מבין והוא תקשורתי.
בברכה
סימונה פלג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3.5 קם כל בוקר ברעשיובי21/11/2021
שלום,
הילד בן 3.5 בוגר ונבון.. קם כל בוקר מוקדם מכולם ומדבר בקול, מבקש לאכול וכל דבר כך שמושך תשומת לב. כשאומרים לו יותר מאוחר וכו' מתעצבן וצועק, או שסתם ממשיך לדבר בקול. עד לאחרונה לא מאוד הפריע, אך כעת נולדו תאומים ואנחנו רוצים לישון קצת יותר בבוקר. לעיתים רחוקות גם יכול להיכנס לחדר של אחים שלו הגדולים ולהעיר אותם. ניסינו להסביר לו בשיחה רגועה בערב שלפני אך לא ממש עוזר, וזה נמשך הרבה מאוד זמן כבר.. אשמח מאוד לעצה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3.5 קם בבוקר ברעש
Simona Pelleg23/11/2021ערב טוב יובי
מזל טוב להולדת התאומים,
אני מציעה כדי לצאת מהלופ שנכנסתם לבקרים של רעש, לחשוב מה כן אפשר לעשות כדי שבהוקר יהיה יותר נעים ושקט, ההסברים כרגע לא עוזרים ולכן לא הייתי מסבירה שוב ושוב, אלא חושבת מה כן לעשות.
בנוסף, אפשר לשבת איתו ולתכנן מה עושים בבוקר. שיהיה הסכם בינכם.
אשמח להתעדכן
בברכה
סימונה פלג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוקלוטוס22/11/2021
שלום ,
יש לי תינוקת בת חודשיים שעד עכשיו רק ינקה אבל בגלל חזרה לעבודה חייבת להפסיק להניק ומנסה להעביר אותה לבקבוקים ומטרנה .
אני מכינה לה בקבוק והיא אוכלת חצי עושה הפסקה ואז לא מוכנה לחזור לאכול עד שאני לא מניקה אותה .
מה יכולה להיות הבעיה ? המטרנה? הבקבוק? כי אם היא רעבה ממש היא כן יכולה לסיים
חשוב לציין:
בקבוקים של טומי טיפי , מטרנה אקסטרה קר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת לא רוצה לאכול מבקבוק
Simona Pelleg23/11/2021ערב טוב לוטוס
אינני יועצת הנקה ולכן אנסה להשיב מראות עיני והבנתי.
אני יודעת שהמעבר לבקבוק מאתגר.
אך , מעודד לקרוא שהיא כן אוכלת חצי בקבוק.את מציינת שאם היא רעבה היא כן יכולה לסיים, אז יכול להיות שהמטרנה יותר משביעה וזב מספיק לה לאותה ארוחה.
אז אולי כשהיא אוכלת מהבקבוק לא צריך להוסיף מההנקה,
לדעתי.
אני מציעה גם להתיעייץ עם יועצת הנקה שמבינה יותר.
בברכה
סימונה פלג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוח פיפי! הוא לא רוצה לפספס משחקים :)ל.א23/11/2021
שלום,
בני כמעט בן ארבע, והוא יכול לעבור 3 לילות ברצף יבש;)
ואז שבוע חודש פעפי כל לילה.
יש לי שני נושאים שקצת מטרידים/מעצבנים, גורמעם לי קצת לחוסר אונים:
- הוא "גמול" מגיל שנתיים ו קצת יום ולילה ....כלומר יחתר נכון לומר שהוא בלי חיטולים מגיל זה. הרבה פעמים אני רואה שהוא צריך פיפי ואומר לי שאין לו, אם אני מוותרת , אז זה יברח לו לא מעט ואז לרוב הוא הולך לבד. ואם אני לא מוחתרת, אז זה יוצר לחץ ואף עצבים. ניסיתי להסביר לו שזה חשוב ללכת לפני שהפיפי יוצא, כי פיפי זה שורף אם הוא נשאר רטוב, וזה מסריח ולא נעים. מטריף אותי שאחמר שאין לו! אני עובדת על זה המון ומנסה לפעמים לוותר אבל מאוד קשה כי אני לא רוצה התקדמות. מה גם כשאני רוצה שנחליף לו בגדים הוא מסרב ואז אם עני מתעקשת, מלחמה. אז גם כאן הרבה פעמים אני אימרת לו,אז אין בעיה תישאר רטוב, עם ריח לו נעים..ועוד לפני השינה .. ואין לו בעיה!!!! אימר לי , כן אמא אנמ רחצה להישאר רטוב!! מודה שזה נורא מעצבן אותי!!!
איך אני אמורה לפעול בנוגע לזה?
שאלה שנייה: לגבי הלילה, אני מבינה שזה לא בשליטתו. קשה לי באמצע הלילה לקטם ולהחליף לו, ממש קשה לי, הוא לא קם לבד,הוא בדרך כללבקושי מתעורר מזה...אבל לא מסוגלת להשאיר אותו רטוב.
נושא שני: התנגדות:
כשהוא מתנגד למקלחת (שזה דיי חדש, ולדעתי זה בגלל העייפות) ,ניסיתי בצחוק, ניסיתי בשירה וריקודים לקחת אותו להתקלח, ניסיתי למשוך אותו בכל מיני צורות, משתדלת לא לנסות לפתות בממתקים, ותנאים וכו מעדיפה שזה באמת יבין את המשמעות של זה. כם כאן המון בכי ועצבים לפעמים מצידו, הוא עייף ברורלי אחרי הגן. לכן החלטתי שלא יושבים לשנייה על הספה אחרי הגן, ישר למקלחת. לפעמים הולך ולפעמים פחות, צריך להגיד לו אלף פעם בוא להתקלח...בוא מהר להתקלח... למרות שאני מכינה אטתו לפני ומוידענ לו מתי וכו' עדיין הוא עקשן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי להרפות לשבוע מלהגיד לו ולהסביר לו
Simona Pelleg23/11/2021ל.א ערב טוב
אנסה לעזור בכמה טיפים:
נראה לי שנכנסת עם בנך קצת למאבקי כוח. העקשנות והדרך שהוא רוצה לעשות או לעשות דברים ,באמת מתישה ומעייפת.
ולכן:
נסי להרפות לשבוע מלהגיד לו ולהסביר לו על חשיבות נושא .הפיפי , ההרטבה , השטיפה וכו..
הוא גם מרגיש את העייפות שלך והעצבים.
לגבי הלילה , אני מבינה שקשה לקום ולהחליף וכו.. אבל אין ברירה יקרה.
לגבי המקלחת, אני מציעה שתסכמי איתו מתי הוא הולך להתקלח, להכין אותו מראש.ואם מתנגד לא יכול לעשות משהו אחר. אלא לעמוד בהחלטה המשותפת שהייתה לכם.
כל טוב
סימונה פלג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?ליעד16/11/2021
שלום רב לכולם
אני מעוניין לרכוש מיטת ילדים לילד בן 5 האם זה גיל מוקדם עדין? ומה הגיל הרצוי?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכישת מיטה לילד בן 5
Simona Pelleg20/11/2021בוקר טוב ליעד.
לדעתי זהו גיל מתאים למעבר למיטת ילדים, עם מגן כמובן.
בברכה,
סימונה פלג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטוס לחול ולאשאיר תינוק יונק בן שנה וחמישה חודשיםצילה19/11/2021
שלום אני טסה לחול עם בעלי לשבוע לרגל שמחה משפחתית התינוק שלי בן שנה וחמישה חודשים יונק בלילות ולא נרדם ללא הנקה הוא נשאר אצל אמה שלי שמסורה אליו מאד הוא נוהג לבלות אצלה כל יום ומכיר אותה היטב
האם כדאי לקיים אותו שיחות וידאו או טלפון או שזה רק יציף לו את הגעגועים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטוס לחול ולהשאיר התינוק
Simona Pelleg20/11/2021בוקר טוב צילה,
אינני יכולה לענות לך בוודאות מה נכון ומתאים יהיה לתינוקך. כשאני חושבת על זה בצורה אוביקטיבית ולא ממקום רגשי אני חושבת שנכון יהיה לא לקיים שיחות וידאו, כי אין לו ההבנה ויש מצב שזה דיי יבלבל אותו שהוא רואה אותך ולא חש.
אך, כשתהיי בחול יקרה, הקשיבי ללב שלך. ואם תחליטי שכן, ואמא תגיד לך שהיה קשה אחרי השיחה. אז התשובה להמשך ברורה.
בברכה
סימונה פלג,
תהנו ומזל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך גמילה מטיטולים ארוךגבי20/10/2021
הי סימונה,
התחלנו לגמול את בני בן השלוש מטיטולים כשהיה בן שנתיים ושמונה (כמעט חצי שנה עברה!) והוא עדיין מפספס הרבה ואינו יוזם הליכה לשירותים.
כשמציעים לו לפעמים הוא מסכים ללכת לשירותים ולפעמים הוא לא משתף פעולה אבל זה לא מרגיש כמו חרדת אסלה.
בתחילת התהליך לפעמים היו מקרים בודדים שהיה יוזם אך זה נעלם.
אנחנו עדיין כל כמה זמן מזכירים לו ללכת לשירותים כדי שלא יהיו פספוסים. אם אנחנו לא אומרים כלום הוא מפספס וכך גם קורה בגן שבו הוא נמצא.
איך את מציעה לפעול במצב זה?
תודה,
גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך גמילה מטיטולים ארוך
Simona Pelleg21/10/2021שלום גבי,
אתה מציין שלעיתים היו הצלחות וגם אם קטנות הן הצלחות
אני בטוחה שלתקופה האחרונה שכולנו עברנו היתה גם השפעה.
ולכן,
אני מציעה להפסיק להעיר לו ולהזכיר לו ללכת לשירותים. כלומר להוריד המלל סביב ההליכה לשירותים,
כשהוא מפספס, לא להעיר לא להסביר לא להתעצבן, ללכת איתו לנקות, ללבוש בגד נקי וזהו.
איך מגיבים בגן? המדיניות סביב נושא הבריחה?
בברכה
סימונה פלג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצות לתהליך גמילה נכון עבור הילד ועבורכם
מור סטודנטית לייעוץ חינוכי בהתמחות בגיל הרך04/11/2021גבי יקרה,
שמי מור, ואני סטודנטית לייעוץ חינוכי בהתמחות בגיל הרך באוניברסיטת ת"א עם ניסיון בהדרכת הורים.
קראתי את הדילמה שהצגת, ואשמח להתייחס למה שהעלית בתקווה לסייע לך בתהליך.
את מתארת מצב בו אתם מנסים ללוות את ילדכם בתהליך הגמילה מהטיטולים אך הוא עדיין "מפספס", ולא עושה את צרכיו בשירותים.
אני יכולה להבין כי זהו תהליך ארוך ומתסכל, בייחוד לאורך התקופה אותה עברתם; ושאלתך נוגעת לאופן בו כדאי להמשיך בנקודה זו.
תהליך הגמילה של הילד מורכב מהתפתחות קוגניטיבית בו הוא מבין כי הוא צריך להיפרד מהטיטול, וכי את הצרכים עושים בשירותים; מהתפתחות רגשית, בה הוא חווה מבוגרים שמאמינים בו כי הוא מסוגל לשינוי; והתפתחות מוטורית- היכולת לקחת את עצמו פיזית לבד לשירותים.
למעשה, כשאנחנו כהורים חושבים להתחיל את תהליך הגמילה של ילדנו, אנו צריכים להפנות לעצמנו כמה שאלות:
1) ישנה הבעת עניין מהילד להיגמל מהטיטול?
2) תדירות עשיית הצרכים פוחתת והוא מראה יכולת שליטה מסוימת על הסוגרים?
3) הוא מודע לשוני בצורך בין קקי לפיפי?
4) הטיטול המלא מציק לו?
5) האם הוא מבקש לעשות צרכים כמו הגדולים?
לכן אמליץ לכם גבי, לשאול את עצמכם את השאלות הללו, מאחר והציפייה מהילד להיות בשלב בו הוא טרם נמצא עלולה להיחוות על ידו ככישלון וכחוויה שלילית.
כאשר תראו כי התשובות לשאלות שהצגתי למעלה חיוביות, אז כדאי להאיץ את התהליך בתשומת לב להיותכם דבר ראשון אמפתיים כלפי הילד, מביעים אהבה ומכילים את הפספוסים ומחזקים את הפעמים כאשר הוא מצליח לעשות בשירותים.
לייצר לו אופציה נוחה ללכת לעשות את הצרכים לבד, לעזור לו. להכין אותו על ידי סיפורים ושירים, לקנות יחד ישבנון ולדבר איתו על זה, וכו'. וחשוב לא פחות- לעבוד ביחד עם הגננות- ליישר מולן קו על מנת שיעשו את אותו הדבר כמו בבית.
זכרו כי התהליך לא קורה ברגע, וכי עבור הילד זהו תהליך משמעותי של עצמאות והיפרדות מן תשומת הלב הייחודית עם המטפלים כאשר מחליפים לו. אם התהליך יחווה עבורו כחיובי וכמוצלח, זה יתרום לו לתחושת מסוגלות בשינויים אותם יעבור בהמשך.
מאחלת לך בהצלחה רבה, ואשמח להמשיך לענות לשאלות נוספות אם יעלו כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפלענבר ששונוב28/10/2021
שלום רב,
בתי בת שנה וארבע חודשים.
ינקה מגיל 0 עד שהפסיקה לבדה בשגיל שנה ושלושה חודשים.
לוקחת מוצץ מגיל לידה עד היום, לרוב רק כשהולכת לישון.
מזה כארבעה חודשים לערך, התחילה לפני השינה, לתלוש שיער מהראש, ללפף את השיער במוצץ וככה היא הולכת לישון.
אני מנסה להסביר לה לא לעשות את זה, שמקום שתתלוש תעשה לעצמה "טובה" (ליטוף) על הראש, אך זה לא מניב תוצאה.
היא נכנסה לגן לפני חודש ונראה שהתופעה החמירה, עכשיו ממש רואים דילול שיער משמעותי בצד אחד של הראש.
האם ניתן לטפל בתופעה בגיל כל כך צעיר ? האם גמילה ממוצץ תעזור או תחמיר את המצב?
תודה מראש,
ענבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שיער אצל פעוטות ולהימנע מגמילה מוצץ
Simona Pelleg30/10/2021בוקר טוב ענבר,
מתנצלת על איחור התגובה.
מציעה לפנות לייעוץ רפואי, מדברייך אני יכולה להבין על השינוי שבתך עוברת, כניסה לגן לפני חודש, יחד עם זאת הייתי יותר שואלת ויותר עירנית מה קורה איתה בגן.
בנוסף, לא הייתי גומלת אותה עתה מהמוצץ. עדיין לא.
בבררכה
סימונה פלג,
אשמח להתעדכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסים לחול ללא תינוק בן 8 חודשיםשרית06/10/2021
שלום, אני ובעלי טסים סוף החודש ל 5 ימים, יש לנו תינוק בן 8 חודשים שנשאר בבית עם הוריי, אמא שלי מטפלת בו יום יום. מה עליי לעשות/לא לעשות כדי למנוע ממנו כמה שיותר חרדת נטישה?
האם שיחות וידאו יועילו? או יעשו נזק?
האם יש דרכים למנוע או להפחית ממנו חרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קחו נשימה עמוקה סעו תהנו תחזרו עם אנרגיה
Simona Pelleg06/10/2021שלום שרית,
סעו ותהנו, בנך מכיר את אמך כך שלדעתי הוא לא ירגיש בשינוי דרסטי מדי. אינני יודעת לכתוב בוודאות איך בנך יגיב לשיחת הוידאו.
לכן תני וסמכי על אימך ועל שיקול הדעת שלה האם נכון שיראה אתכם בוידאו או לא.
לגבי שאלתך על הפחתת הנזק והחרדה, זכרי יקירה, איך שאת תעבירי לו המסר והגישה כך הוא יקבל את הדברים. הוא ירגיש אותך . אז... קחו נשימה עמוקה סעו תהנו תחזרו עם אנרגיה מרעננת וטובה. וזה המסר שבנך יקבל.
בבררכה
סימונה פלג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתינוק מושפע רבות ממצבה הנפשי של האם
סטודנט למדעי הח17/10/2021שלום רב שרית.
נעשו מחקרים רבים אשר מראים שהתינוק מושפע רבות ממצבה הנפשי של האם, עוד משלב האוברות.
מכאן נוכל להסיק שכאשר תשאירי את התינוק עם הורייך, אשר מכירים את התינוק היטב ומטפלים בו תקופה, והתינוק מכיר אותם (על פי מה שספרת), ותסעי עם בעלך לחו"ל על מנת לנפוש, לחלוץ חלציים, לנשום אויר ולהרגע, ההשפעה דווקא תהיה חיובית מאוד על התינוק שלך.
כאשר תחזרי אליו לאחר מנוחה אמיתית בה תשחררי לחצייך בעודף סומכת על הורייך שיעשו עבודה טובה בשמירה ובכל הנוגע לטיפול בילד,
תוכלי להיות שקטה ונינוחה, ולתת לו את כל האהבה שיש לך לתת לו, ותראי כיצד יהיה גם הוא, נינוח ואהוב ובעל יכולת נתינה רבה של אהבה לאמו שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בגן בבוקר ואובדי עצותנעמי05/10/2021
שמח לעזרתכם
הבת שלי בת 2.5 בגן פרטי, בשנה שעברה היא היתה מגיעה בשמחה, אומרת בקושי לנו שלום חטוף והולכת לחברים שלה שהיו מחכים לשחק איתה .
השנה החברים הטובים שלה עזבו לגן אחר. הגננות של הקבוצה שלה עזבו, והבקרים שלה מתחילת שנה הפכו
למסכת בכיות נוראיות ובלתי נגמרות, היא לא רוצה שנלך מהגן נצמדת אלינו וכמעט כל היום לא נכנסת לקבוצה שלה.
הגננת הראשית נוטה להאשים שזה בגלל שאנו לא מביאים אותה מספיק מוקדם בבוקר - הקדמנו וזה לא עזר, שאנו לא משחררים וכדומה, אבל אני לא מרגישה שהצוות מנסה לעשות משהו יצירתי לפתור את הקושי. - ניסינו להישאר איתה קצת , לשחק איתה וכו' אך אין שום שינוי.
ניסינו גם שהסבתא תביא אותה ומיד תלך [אולי זה בגללנו...], אבל זה לא עזר, ואנו ממש אובדי עצות, בבוקר נותרים עם תחושה קשה כי יודעים שהילדה בוכה הרבה משעות היום, לא פעילה בפעילויות וגם מרגישים שהצוות לא מייחס לעניין חשיבות.
אודה לנסיונכם ולדעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כול להיות שחלק נוסף לקושי ההסתגלותי של בתכם
Simona Pelleg06/10/2021שלום נעמי.
ליבי איתך על תיאור הקושי והתסכול שאתם חווים כהורים על בתכם שקשה לה בגן. ואני רוצה להסב את שתומת ליבכם לדבר בסיסי כאם כהורים, מה אתם מרגישים? מה תחושת הבטן שלכם על הסיטואציה שנוצרה. יחד עם זאת אני חושבת שכנה שיחות עם מנחה שתוכל לתת לכם נקודות למחשבה וראיה שאולי לא ראיתם עד כה.
ועוד
השנתיים האחרונות אנחנו חווים טלטלה בכל קנה מידה על כל אחד מאיתנו זה משפיע אחרת על אחת כמה וכמה על ילדינו ולכן יכול להיות שחלק נוסף לקושי ההסתגלותי של בתכם קשור גם לפן הזה. וצריך לפעול אחרת.
אשמח להתעדכן איך ומה קורה עם בתכם ואיתכם.
בברכה
סימונה פלג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?