מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הטרדה מינית בגיל 4?מירי28/06/2011
נפוצה שמועה בגן של הבת שלי, שבו יש ילדים בגילאים 4-5, שילד אחד גורר בנות לפינה נסתרת בחצר הגן ומבצע בהן מעשים מגונים (אחד האבות בגן טוען שהבת שלו ממש חבולה באזור איבר המין שלה).
העניין מטריד אותי מאוד, לאור העובדה שנראה שההטרדה אינה בגדר "סקרנות טבעית" ומתעוררות בי שתי שאלות.
ראשית- איך אני יכולה לברר האם גם הבת שלי הוטרדה? היא לא סיפרה לי דבר מיוזמתה. האם לשאול אותה ישירות? האם יש דרך עקיפה לשאול אותה?
שנית- האם אני אמורה ליזום איזושהי פעולה כדי לוודא שההטרדה תיפסק? אני יכולה להדגיש בפניי הבת שלי את החשיבות שבשמירה על גבולות פיזיים, אבל הייתי שמחה לקבל ייעוץ ספציפי לגבי איך לפעול ומה לומר לה.
הגננות בגן יודעו על ההטרדה והבטיחו לטפל, אבל אני לא יכולה לשבת בחיבוק ידיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה מינית בגיל 4? - תגובה
סמדר ריינר29/06/2011שלום מירי,
חשוב להסביר לילדים בגיל הזה, שהגוף שלהם שייך רק להם ואסור לאף אחד לגעת בו בניגוד לרצונם ובמיוחד באיזורים הפרטיים. תוך כדי הסבר אפשר להגיד לילדה שאם קורה דבר צריך לספר להורים. חשוב לעושת את השיחה הזו ברוגע, אך בצורה ישירה. דיבור ישיר שלך על הנושא ישדר גם לידה שאפשר לדבר על הנושא ישירות בלי להתבייש או לפחד.
כדאי לברר מה נעשה בגן בנושא הזה. חלק מהפעיליות שאמורות להיעשות בגן היא למשל הסבר ברוח הזו לכל הילדים.
מעבר לזה, ילד שעושה דברים כאלה הוא ילד שנמצא בעצמו במצוקה, ובהחלט אפשר לבדוק אפשרות לדווח על האירועים האלה לרווחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)