הטרדה מינית בגיל 4?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הטרדה מינית בגיל 4?
    מירי
    28/06/2011

נפוצה שמועה בגן של הבת שלי, שבו יש ילדים בגילאים 4-5, שילד אחד גורר בנות לפינה נסתרת בחצר הגן ומבצע בהן מעשים מגונים (אחד האבות בגן טוען שהבת שלו ממש חבולה באזור איבר המין שלה).
    העניין מטריד אותי מאוד, לאור העובדה שנראה שההטרדה אינה בגדר "סקרנות טבעית" ומתעוררות בי שתי שאלות.
    ראשית- איך אני יכולה לברר האם גם הבת שלי הוטרדה? היא לא סיפרה לי דבר מיוזמתה. האם לשאול אותה ישירות? האם יש דרך עקיפה לשאול אותה?
    שנית- האם אני אמורה ליזום איזושהי פעולה כדי לוודא שההטרדה תיפסק? אני יכולה להדגיש בפניי הבת שלי את החשיבות שבשמירה על גבולות פיזיים, אבל הייתי שמחה לקבל ייעוץ ספציפי לגבי איך לפעול ומה לומר לה.
    הגננות בגן יודעו על ההטרדה והבטיחו לטפל, אבל אני לא יכולה לשבת בחיבוק ידיים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית בגיל 4?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטרדה מינית בגיל 4? - תגובה

סמדר ריינר
    29/06/2011

שלום מירי,
    חשוב להסביר לילדים בגיל הזה, שהגוף שלהם שייך רק להם ואסור לאף אחד לגעת בו בניגוד לרצונם ובמיוחד באיזורים הפרטיים. תוך כדי הסבר אפשר להגיד לילדה שאם קורה דבר צריך לספר להורים. חשוב לעושת את השיחה הזו ברוגע, אך בצורה ישירה. דיבור ישיר שלך על הנושא ישדר גם לידה שאפשר לדבר על הנושא ישירות בלי להתבייש או לפחד.
    כדאי לברר מה נעשה בגן בנושא הזה. חלק מהפעיליות שאמורות להיעשות בגן היא למשל הסבר ברוח הזו לכל הילדים.
    מעבר לזה, ילד שעושה דברים כאלה הוא ילד שנמצא בעצמו במצוקה, ובהחלט אפשר לבדוק אפשרות לדווח על האירועים האלה לרווחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו