טיפול אישי לילדה בת 5 שנים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול אישי לילדה בת 5 שנים
    אודליה
    29/06/2011

צהרים טובים,

שמי אודליה ויש לי בת בגיל 4.10 שנים ששמה טוהר. טוהר ילדה מדהימה, מקסימה, מתנהגת יפה... ועוד ועוד. יחד עם זאת, בתקופה האחרונה מאז שעברנו לגור יחד עם בן זוגי, הילדה פיתחה תאבון בלתי מוסבר- היא כל הזמן מחפשת אוכל והיא גם שמנה, היא לא מתחברת בקלות לאנשים כמו בעבר והיא מאוד תלותית בי, מאוד.
    אני חייבת לציין שגוננתי עליה מאוד מגיל קטן ונוסיף לזה את העובדה שלפני כשנתיים היא חוותה את הגירושין שלי ושל אביה (שלא היו יפים).
    היום אני והגרוש שלי חולקים את המשמורת על הילדה, כאשר 3 ימים בשבוע היא בבית ויומיים אצלו, וכל סוף שבוע שני היא אצלו.
    היינו בסופ"ש האחרון בנופש עם הילדה ובן זוגי והבנות שלו, וטוהר לא הייתה מוכנה לשחרר אותי ולהיות עם הילדים האחרים, חוץ מאשר במועדון הילדים. בחזרה, היא סיפרה לי ולאביה שהיא נהנתה מאוד מאוד והיה לה מאוד כיף, אבל לגננת שלה סיפרה שלא היה לה כיף בכלל.
    יש לי בעצם 2 שאלות:
    א- האם ייתכן שהילדה סובלת מדכאון?
    ב- אמרו לי שבגיל שלה פסיכולוג הינו רק עבור הכוונת הורים, האם אין פסיכולוג אשר יוכל לאבחן אותה ולא רק לייעץ? שיוכל לעבוד גם איתי וגם איתה?
    המון המון תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול אישי לילדה בת 5 שנים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול אישי לילדה בת 5 שנים - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2011

שלום אודליה,
    בודאי שאפשר לעבוד גם איתה וגם איתך, יש אפשרות של טיפול דיאדי, שמותאמת במיוחד לגיל הרך וזהו טיפול משותף להורה וילד ביחד, ומעבר לזה בגיל 4 אפשר בהחלט לעבוד גם הילד לחוד, לא תמיד בטוח שזו הדרך העדיפה. אם תיגשי למטפל ובכל זאת ההחלטה תהיה לעבוד רק איתך, זה לא אומר שזה יהיה פחות יעיל עבור הילדה.
    את בעצמך מבינה שמה שעובר על הילדה הוא לא בגללה אלא בגלל הנסיבות המשפחתיות ולכן עבודה עם ההורים במקרים כאלה יכולה להיות מאוד מועילה.
    אןמנם את יוצאת מתוך הנחה שזה בגלל הגירושים שהסתיימו, אבל ייתכן מאוד שגם עכשיו קורים דברים גם אצלך וגם אצל הגרוש שלך בבית שצריך לראות איך מנהלים אותם אחרת כדי שלילדה יהיה יותר קל.
    זה יכול להיות הרבה יותר יעיל מלעבוד עם הילדה לחוד, במקרים מסויימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניה למטפל מתאים

אודליה
    30/06/2011

בוקר טוב,
    תודה רבה על המענה.
    האם יש באפשרותך להמליץ לי על מטפל מתאים באזור מגוריי?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ציינת את איזור מגורייך.

סמדר ריינר
    30/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשון לציון

אודליה
    30/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשון לציון - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2011

שלום אודליה,
    אני לא מכירה באופן אישי באיזור מגורייך, אבל את יכולה להתייעץ עם הפסיכולוגית של הגן, היא בודאי מכירה, ויש גם מרפאה ציבורית של משרד הבריאות בראשל"צ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה, אני אכן אפנה אליה. שב

אודליה
    30/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו