ילד רגיש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד רגיש
    לנה
    29/06/2011

שלום רב,

יש לי ילד בן שנה ושבעה חודשים. עד לפני מספר שבועות הכל היה בסדר, הילד היה רגוע, התנהג יפה מאד. אציין שעכשיו יוצאות שיניים טוחנות שאולי גורמות לחלק מהבעיות.
    לפני שבוע סיפרו לי בגן שהוא התחיל להיות אלים כלפי הילדים, בעיקר לוקח צעצועים ומוצצים (בשביל הכייף ולא לשימוש עצמי). כמו כן הוא התחיל להתעקש בבית על כל דבר שהוא רוצה ואנחנו לא מרשים לו או לא נותנים לו. הוא רוצה משהו ולא ממש יודע מה (למשל יש ארון ספרים. אז הוא מצביע עליו אך כשאני מציעה לו ספר כלשהו הוא דוחף אותו חזרה, עד שמסיימים לעבור על כל הספרים), פותח מקרר ומתחיל להסתכל על הכל וכל מה שאני מציעה לו (למעט מעדנים) הוא דוחף חזרה וכמובן מתעצבן על גבור צרחות.
    אנחנו די מתעקשים ומשתדלים לא לוותר לו בהרבה מקרים.
    אבל זה גורם לבכי וצעקות ברוב השעות (המעטות) שאנחנו ביחד.
    לא מעט פעמים הוא נכנס לבכי היסטרי ואחר כך קשה מאד להרגיע אותו (אפילו החיבוק לא עוזר).
    אנחנו מאד רוצים להחזיר את הרוגע והשלווה הביתה.
    אודה להצעתכם,
    לנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד רגיש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד רגיש - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2011

שלום לנה,
    מדוע את חושבת שהילד רגיש? לא נראה לי שיש קשר בין ההתנהגות שאת מתארת בין רגישות. רגישות אמורה להיות משהו עדין ומה שאת מתארת כאן זה אלימות וצרחות.
    יכול להיות שהילד סובל מחוסר גבולות. ייתכן שחלק מהקושי שלך להציב גבולות נובע מזה שאת נותנת פרשנות של רגישות להתנהגות שלפעמים היא סוג של אלימות.
    אין שום סיבה להציע לילד עשרות ספרים וסוגי אוכל עד שהוא מתרצה. צריך לשים את הגבול הרבה קודם. וזה בסדר שהוא צורח, מותר לו לצרוח. חשוב מאוד שאת לא תתרשמי מהצרחות ולא תיכנעי להן. כל פעם שאת חשה חוסר אונים כזה מולו במקום להציב לו גבולות הצרחות שלו רק מתגברות כי הוא נכנס לחרדה מחוסר האונים שלך.
    אין דבר מפחיד לילד יותר מלראות כמה הוריו חלשים ומתקשים להגיד לו לא.
    חשוב שתציבי גבול בזמן, גם אם הוא יצרח, בטווח הארוך הוא בסופו של דבר יצרח פחות אם תנהגי כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד רגיש

לנה
    30/06/2011

המון תודה סמדר. את האמת פשוט לא ממש ידעתי איך להגדיר את הכותרת, או שאולי באמת בתת מודע אני חושבת שהוא נהיה רגיש להכל... כל הזמן בכי.
    אני משתדלת ועובדת על לשים גבולות מגיל 0, אבל אני אכן מרגישה שאני לא יודעת מתי אני צריכה להתעקש ומתי לא. מה חשוב יותר ומה פחות.
    אבל מה אני עושה עם האוכל? אומרים לי שבגן הוא אוכל הכל! ובבית חוץ ממרק, סלט או/ו עוגות ועוגיות וכמובן מעדנים כלום. פשוט זורק את האוכל מהשולחן. וכשאני כועסת עליו ומוציאה אותו מהכיסא מתחילות הצרחות.לפי מה שאת אומרת אני כן צריכה לתת לו לצרוח כמה פעמים עד שהוא יסכים לאכול ארוחת הערב משביעה או מגוון ארוחות ביום שבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד רגיש - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2011

שלום לנה,
    את צריכה להניח לעניין האוכל לגמרי. אם הוא לא רעב שלא יאכל. את נותנת לו לנהל אותך סביב האוכל כי את נורא חוששת מה יקרה אם הוא לא יאכל והאמת היא שלא יקרה כלום. אם הוא יראה שזה לא נורא קריטי עבורך הוא יאכל כשהיה רעב, כמה שמתאים לו וממה שיש וזה בסדר גמור.
    אם את עדיין לא מצליחה פני להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

לנה
    30/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    30/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו