השפעה של חברים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• השפעה של חברים
    ליאת
    30/06/2011

שלום רב, בני בן 5 , ילד אינטליגנט ומקסים בבסיסו. השנה עברנו דירה והוא הסתגל בצורה מדהימה לגן החדש. ילד אהוב מאוד וחברותי. אולם השנה חל שינוי ניכר בהתנהגותו, מושפע מאוד מחבריו לגן, בנוכחותם הוא מדבר המון, בגן מתפרץ פחות מכבד את הגננות ולדברעהם מדבר המון. מגוון חבריו בגן מוגבל כך שאין מי שייקח מהם דוגמה חיובית. בבית אנו מטיפים לו שוב ושוב כיצד להתנהג והוא קשוב, אך יחד עם זאת הוא מבקש להיות כל הזמן עם אותם חברים ומה שמעניין אותן זה משחקי אלימות וגם כשהוא משחק משחקי דמיון זה אלימות. אוסיף ואציין כי בני קטן מימדים והיכולת שלו להיות אלים פיזית מעטה (די קטן וחלש).
    אותי ות בעלי מטרידה התנהגות זו, כאילו יש לנו איזה אידיליה כיצד ילדנו ינהג, אך יחד עם זאת אין הוא רובוט והוא ילד שגדל עם רצונות משלו, מה עלינו לעשות האם להפרידו מחבריו? האם להעניישו יוצא לנו פעמים רבות שאנו אומרים לו למה התנהגת כך? למה אתה מדבר כך, תכבד יותר תקשיב יותר ,תתנהג כך וכך תפסיק להציק תפסיק עם הסדרות שלא מתאימות.. וזה מציק לנו מאוד. כאילו אנחנו מרגישים שאם לא נעשה משהו הוא יילך ויושפע עוד ועוד וזה ישפיע על העתיד שלו. מה לעשות?
    נודה לתשובתכם בנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעה של חברים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעה של חברים - תגובה

סמדר ריינר
    01/07/2011

שלום ליאת,
    קודם כל אין טעם להעניש, עושנים לא עוזרים. הילד שלכם בן 5, ואם הוא רואה סדרות שלא לרוחכם בטלוויזיה בודאי שאין טעם להטיף לו על כך אלא פשוט למנוע ממנו לראות.
    בכל גם ההטפות הן חסרות תועלת. אני לא הייתי שמה באופן אוטומטי את כל מה שקורה לו על החברים שלו. יכול להיות שאצלכם בבית יש קושי מאוד גדול להכיל תוקפנות. כאשר לא מכילים תוקפנות בצורה נכונה ולא מאפשרים אותה באופן מווסת היא נהפכת לאלימות. בתוקפנות עצמה אין כל דבר רע, היא חיובית טבעית ובריאה, צריך רק לדעת לתעל אותה ולקבל אותה. אני מתרשמת שיש לכם קושי בכך. נראה לי נכון שתפנו להדרכת הורים בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ליאת
    01/07/2011

אני מודה לך על התשובה,
    אשמח לחידוד תשובתך, מה זה תוקפנות חיובית, כיצד יש להכילה? אם אנחנו כועסים זה לגיטימי וזה רגש שאנו לא מסווים בשום צורה יחד עם זאת כשילדים רבים או כשכל המשחק הדמיוני נע סביב מכות זה משהו שיש לא להעיר עליו? לתת לו לקרות? אם הילד מבקש לשחק במשחקים אלימים יש לאפשר זאת? אנחנו באמת רוצים לדעת אם לשנות גישה או להמשיך ולמנוע תוקפנות זו?
    תודה שוב ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    01/07/2011

שלום ליאת,
    אין דבר כזה תוקפנות חיובית או תוקפנות שלילית. תוקפנות ביסודה היא דבר חיובי, והיא הדבר שעומד בבסיס של ההישרדות, הסקרנות, התחרות וכו'. זה יפה שכשאתם כועסים אתם לא מסווים את זה אבל למה כשילדים רבים וכועסים אז זה לא בסדר? רק לכם מותר לכעוס? השאלה כמובן היא איך רבים, איך מבטאים את הכעס וכו'.
    גם לגבי משחקים, מה הכוונה משחקים אלימים? משחקים שנותנים בהם מכות אמיתיות לילד אחר? או משחקי דמיון? אם משחקי הדמיון שלו נעים סביב אלימות, זה הביטוי של העולם הפנימי שלו, אי אפשר לא לתת לו לשחק כך כי זה כמו להגיד לו אל תרגיש כך. את לא יכולה לעשות דבר כזה באמת, כי אם זה העולם הפנימי שלו אז אין לך שליטה על זה.גם אם הוא לא ישחק כך הוא ימשיך להרגיש כך ולחשוב כך. לא עשית בזה כלום. משחקי דמיון שיש בהם תכני אלימות הם לא הגורמים לאלימות הם ביטוי לקונפליקט פנימי כלשהו. זה לא שאם הוא לא ישחק בהם הוא לא יהיה אלים, ולפעמים אפילו להיפך. אם תהיה לו אפשרות לעבד את התוקפנות הפנימית שלו דרך משחק, יש סיכוי שיהיה לו פחות צורך להפוך לאלים בעולם האמיתי.
    זה לא בדיוק כך לגבי תכוניות טלוויזה כי כאן קשה לשים את הגבול מתי הוא נמשך לתוכנית מסויימת כי היא מבטאת משהו מעולמו הפנימי ומתי זה משהו חיצוני שמשפיע עליו.
    זה רק על קצה המזלג . זה לא עניין של הסבר בעיני, אלא יותר עניין של גישה מעמיקה שאפשר לשנות בהדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו