מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית התנהגותיאירה03/07/2011
שלום רב,ביתי היא בת 6 עולה בשנה הבאה לכיתה א,היא ילדה רגישה ומקסימה שמאוד קשורה אליי.
לצערי לפני כשבוע וחצי עברתי ניתוח ושהיתי בבית חולים לילה אחד היא נאספה מהגן ע"י גיסתי שהתה שם עד הערב ואח"כ אצל אימי ובלילה בעלי אסף אותה
כמובן שלילה לפני הניתוח שוחחתי איתה שאני אצטרך ללון שם לילה אחד ושענת (גיסתי) תאסוף אותה והכל
ומאותו יום היא נעשתה רגישה ביותר בוכה בגן כל השבוע האחרון ,מחכה שאבוא לקחת אותה מוקדם ואכן באתי מוקדם כל השבוע היא לא מציירת,לא משחקת בבובות פשוט נסגרה ,ניסיתי לדובב אותה היא אומרת משעמם לי בגן,אני לא רוצה לאכול בגן האוכל לא טעים וכו ..
בשישי שבת האחרונה כאילו חזרה לעצמה שיחקה,אכלה,ציירה אבל היתה מאוד דבוקה אליי .והיום התחלנו קייטנה עם 5 בנות מהגן ושוב בכי מהבוקר,כבר התקשרו אליי היא חרדתית,לא רוצה לאכול כמובן ,לא משחקת ,פשוט כואב הלב
איך אחזיר אותה לשיגרה?
בבקשה,תייעצו לי מה לעשות איתה כדי להחזיר לה את הביטחון שאבד לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית התנהגות - תגובה
סמדר ריינר03/07/2011שלום יאירה,
התגובה של הבת שלך היא לא בדיוק בפרופורציה להעדרות שלך. אני לא בטוחה שזה העניין. יכול להיות שבלי להיות מודעת לכך, אחרי שחזרת מהניתוח את היית חרדה, אולי כאב לך, או הרגשת עייפות, או שיש משהו בקשר ביניכם שכל החרדות שלך לגבי הניתוח ומצבך הבריאותי העתידי באופן כלשהו משודרים אליה וגורמים לה להגיב כך כי היא מרגישה שמשהו לא ואפילו לא יודעת מה.
לדעתי, חשוב שתבדקי קודם כל איך את מרגישה, האם את מרגישה רגועה ונינוחה אחרי הניתוח? אם לא, חשוב לדבר על כך בגלוי עם הילדה, להגיד לה שבודאי היא אחשהב שמשהו קורה לאמא, ואמא לא מרגישה טוב, ולתת לה לבטא באופן גלוי את החששות שלה והפחדים ולעזור לה להתמודד איתם.אם את מרגישה שהכל לגמרי בסדר, והבעיה נפתרה, גם אז חשוב לדבר איתה על כך שהעניין הסתיים, והכל בסדר, ולשדר לה ציפיה, רגועה אך תקיפה - לחזור לשיגרה, כי אין סיבה להיכנס לדרמה מכל סוג שהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)