מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בתי בת ה- 4 - אחות חדשה, גן חדשמיכל03/07/2011
שלום רב
אשמח אם תוכלו ליעץ לי.
בתי בת 4.5, חכמה מאוד, יפיפיה, חברותית וטיפוס של "מנהיג" (גם לדברי הגננת)בבסיסה. אוהבת לומר לכולם מה לעשות. ומתעבת שינויים.
אני אמורה ללדת בסביבות - 1.9 ובתי הבכורה בת ה- 4.5 אמורה לעבור לגן עיריה ממסגרת פרטית, בדיוק בתאריך זה. אינני יודעת האם כדאי להביא אותה לגן החדש כשאלד כי לא אוכל לעזור לה להסתגל. ואם אלד אחרי כמה ימים בגן החדש? הסבתא שתיקח אותה מהגן לא מסוגלת לעבד איתה חויות ואני חוששת שכל הסיטואציה תהיה גדולה עליה.
מצד שני היא מאוד מחכה לגן החדש כדי לפגוש חברים חדשים (ראו בהמשך).
גם איני יודעת אם לרשום אותה לקיטנה בסוף החופש (עם מדריכים וחלק מהילדים שלא מכירה אבל בגן הישן), הקיטנה נגמרת סמוך לסוף החופש ועלי זה יקל מאוד (אהיה בשבוע 39-40). יצוין שקשה לה מאוד להיות בבית וכל הזמן רוצה חברה שאיני יכולה לספק לה אך מצד שני איני רוצה שתרגיש ש"זורקים אותה" מהבית לפני הלידה לעוד חויה חדשה של קיטנה עם פרצופים לא מוכרים לפני הגן החדש.
ובכלל באופן כללי יש לי איתה בעיה מעיקה- היא כל הזמן רוצה לפגוש חברים מהגן אחרי הצהרים וההורים שלהם ברובם לא ככ משתפים פעולה ותמיד צריך לתאם איתם שבועות מראש כל מפגש וגם אז חלקם מבטלים (אנחנו גרים בשכונה מאוד סנובית), וכל יום אחרי הגן היא מתחילה לבכות שאין לה חברים ונראית בדיכאון (אני מניחה שהיא מתכוונת לאחרי הצהרים כי בגן משחקת עם הרבה ילדים לדברי הגננת). אנחנו הולכות לגינה אבל זה לא מספיק לה. יש לה חברה אחת טובה שבשל בעיות בריאות קשות של אמה היא לא כ"כ זמינה לפעילויות אחרי הצהרים, וכמו כן לא תהיה איתה באותו גן בשנה הבאה והיא גם לא כ"כ ברמה של בתי מבחינה שפתית וכו'.
איך אוכל לשפר את חיי החברה של בתי? היא כ"כ רוצה חברים, היא כל כך עצובהו אני נזכרת בעצמי בודדה בגילאים שלה וזה שובר לי את הלב.
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת ה- 4 - אחות חדשה, גן חדש - תגובה
סמדר ריינר04/07/2011שלום מיכל,
שאלת המון שלאות יחסית לפורום התייעצות באינטרנט, ונשמע שאת קצת לוקחת את הדברים קשה, מזדהה עם הבת שלך, ואולי הדברים קצת יוצאים מפרופורציה כרגע. יכול להיות שאת זקוקה לייעוץ יותר עיקבי ומסודר מאשר שאלות באינטרנט.
אני מציעה לך לנסות לדאוג קצת פחות, כל השינויים שעוברים עליכם כרגע הם נורמטיביים.
אני חושבת שכן כדאי לרשום את הילדה לקייטנה, כמובן שהיא צריכה להתחיל את הגן בזמן, ואם את תלדי אז הסבתא או האבא ילוו אותה, זה לא נורא, לא צריך לעבד באותו רגע הכל, אז היא תחזור הבייתה ותספר לך, לא כל דבר זה פרוייקט לדוקרטורט:-)
נשמע שהיא חזקה וחברותית, ואםאת תהיי יותר רגועה אין סיבה שתהיה בעיה מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)