ילד שפוחד מרופא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שפוחד מרופא
    אתי
    02/05/2007

שלום רב

בני בן 11 וחצי מאז ומתמיד פחד מרופאים בגלל שהיה מאוד חולה כשהיה קטן ועבר בדיקות קשות כנראה שיש לו טראומה אבל חשבתי שיגדל ויעבור
    לצערי הדבר החמיר עם השנים וכשהוא חולה אנחנו לא נבדקים אצל רופא
    לאחרונה הילד לא אוכל טוב הוא נורא עצבני ורזה מאוד אני נורא רוצה לקחת אותו לבדיקות דם כלליות אבל זה בלתי אפשרי הוא מסרב בכל תוקף הבטחנו הפתעות הבטחנו צו'פרים אבל כלום לא עוזר
    מה לעשות????.???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שפוחד מרופא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מרופאים

שרון באומל
    03/05/2007

שלום לך אתי
    כדי להקל על ילדך, הייתי אומרת לו בדיוק את מה שכתבת. הייתי אומרת שכשהיה קטן הוא היה מאוד חולה, והרבה רופאים בדקו אותו, וזה היה לו מאוד לא נעים והשאיר בו זכרון צורב. לכן, נראה שהוא לא רוצה לחזור לשם ומאוד פוחד מזה. אבל, לפעמים אין ברירה, וחייבים ללכת לרופא. מתן לגיטימציה לפחד וכן התחושה שתעבירי לו שאת מבינה מה קורה בעולמו הפנימי ומבינה את מקור החרדה, עשוייה להקל עליו.
    על מנת להקל, אפשר לכתוב ביחד ספר על ילד שהולך לרופא. (יש ספר של קופ"ח מכבי בסגנון, אם ייצא לך להציץ). אפשר לשחק יחד ברופא וחולה. אפשר גם לבקש מהילד להתלוות אל אחד מכם לבדיקה, על מנת שיראה מה באמת קורה אצל הרופא.
    באופן כללי, אני מציעה לא לברוח מהחרדה, אלא לדבר עליה ולנסות למצוא ביחד דרכים אפשריות שיקלו עליו את ההליכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו