מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

לצערי צריך
Uncle05/07/2011בשום אופן לא מתלבשים לידו! (מספיק להוריד חולצה והוא אומר "זה לא צנוע").
אך העניין ש"לדעת לבד", ילד רגיל כן. אצלו כפי שאמרתי יש בעיה.(להתפנות הוא מתפנה לבד, לרוב הוא לא סוגר דלת...(ואז אנחנו צריכים לסגור) למרות שהוא רואה אותנו, המבוגרים ואנחנו סוגרים דלת עם מפתח "למה אתה סוגר?".
או שפעם אחת הוא סוגר דלת שלא "יציצו" ואחרי דקה כאילו הוא שוכח את הקטע שאסור לצאת בלי בגדים ופשוט יוצא.
ברור לי שיש "בעיה". רק לאן היא יכולה להוביל?היא יכולה להעלם כלא היתה?, מטריד אותנו הרבה יותר.
(כפי שאמרתי הוא נמצא בבדיקות ולא יודעים איפה לשים את האצבע "זו הבעיה".היו כמה אבחנות שהתבררו כלא נכונות,
כשהיה קטן קבעו שזה אוטיזם, בסוף אמרו "בשום אופן הוא לא..." (הוא מתקשר עם אנשים ("קוראים לי...אני בן...", יש לו חברים, יודע שפות")
????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי צריך - תגובה
סמדר ריינר05/07/2011שלום לך,
לצערי אין שום דרך שבפורום אני אוכל לתת לך שתשובה שאנשים שראו ובדקו אותו לא יודעים לתת. אין פטנט כזה.
הלוואי ויכולתי לעזור יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9. דחוףUncle03/07/2011
שלום לך
ילד בן 9 חכם ופיקח מאוד (עם בעיות התנהגותיות)
מסוגל לחשוף את איבר מינו כדי להוכיח ש"יש לו בולבול" או כששאלנו אותו 'לבשת תחתון?' הוא עונה לא, ומראה שאין לו...(הוא צוחק תוך כדי, וזה לא צחוק חצוף)
בהתחלה זה קצת מצחיק, אבל אחרי שאתה תופס את התמונה זה מבהיל.
(המשפחה לא מתירנית ולא מקובל להסתובב עירום)
אנו כועסים עליו אבל אנחנו גם אובדי עיצות כי אם צועקים עליו, הוא לא מבין 'מה לא בסדר'. זה מתסכל כי עם כל השכל שיש לו, ההפרעות בהתנגות מטרידה אותנו ואין לנו מושג מה לעשות. היום הוא ילד, אז "זה", "קטן",אבל הוא מתפתח ומחר הוא כבר יהיה "מפותח מינית" וזה כבר יהיה קטסרופלי, עם השלכות כבדות מאוד, לא רק לו עצמו, אלא גם לנו .(מה שבנאדם עושה בבית, זה עניין אחד כל עוד הוא לא מוציא את זה לחדר מדרגות, לרחוב או לגינה).
לאן דבר כזה יכול להוביל בטווח הרחוק? יש טיפול לבעיה שציינתי?
האם זה יכול לחלוף ללא התערבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9. דחוף - תגובה
סמדר ריינר04/07/2011שלום לך,
ההתנהגות שאתה מתאר באמת נשמעת לא תואמת גיל במיוחד. נראה לי שיש מקום לפנות לטיפול מסודר כדי לבדוק יותר לעומק במה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה
Uncle05/07/2011הילד מודע לזה שצריך להיות צנוע אם אני אתלבש לידו הוא יגיד לי 'זה לא צנוע' (אני לא עושה את זה).
אם הוא מתקלח ואני איתו אין לו בעיה שאני עוזר לו (או מי שמשגיח עליו) מצד שני אצל הרופא הוא מאוד מתבייש ואומר 'זה לא צנוע'.
אבל הנקודה הזו (בה הוא עושה דבר האופייני לגיל 4-, ש"הנה יש לי...) מדאיגה מאוד.
הוא סובל מאיחור בהתפתחות (הוא לא מאובחן כ'מפגר' ברם גם לא יודעים לאבחן מה הבעיה שלו).
האם זה יכול לחלוף לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה - תגובה
סמדר ריינר05/07/2011שלום לך,
יכול שהילד צודק. יכול להיות שההתנהגות שלכם מבלבלת אותו. לא ברור לי מה העיכוב ההתפחותי שלו, אבל בדרך ילדים בני 9 לא זקוקים למבוגר שישגיח עליהם בעת המקלחת.האם זה באמת הכרחי? ילד בגילו כבר אמור לדעת להתקלח לבד. כמו כן זה לא כל כך רצוי שבני משפחה עירומים יסתובבו לידו או יתלבשו לידו. אם אתם רוצים שהוא ישמור על פרטיות הגוף שלו - כדאי לשמש דוגמה ולסגור דלת או להחליף בגדים בנפרד.
מעבר לזה אני לא יכולה לומר לך אם זה יחלוף או לא. כמו שציינתי בתשובתי הקודמת -צריך לראות אותו איש מקצוע ולהתרשם יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)