מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שמות גנאי לאחיםאופירה04/07/2011
הי
יש לי ילדה בגיל ההתבגרות (13.5) שמאוד מקנא באחיה הצעירים ממנה (5.5,8.5). אין יום שהיא לא תציק להם או תכנה אותם בשמות גנאי, נכה, מטומטום, דביל .... איך אפשר להפסיק זאת. זה מרתיח אותנו בבית וכמובן גורם לאחיה לדבר בשפה שלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמות גנאי לאחים - תגובה
סמדר ריינר04/07/2011שלום אופירה,
הייתי בודקת למה היא כל כך מקנאה באחיה הצעירים ומנסה להקשיב למצוקה שלה. יכול להיות שבאמת יש קשיים אמיתיים מהם היא סובלת ואולי יש צדק בתחושה שלה.
לפעמים זה מאוד נוח כשיש בת גדולה שאשר להטיל עליה המון אחריות ומצד שני את הקטנים מפנקים, יוצא אולי שהיא נותנת המון אבל לא מקבלת מספיק והם לא נותנים הרבה אבל מקבלים המון., זה עלול לפעמים ליצור תחושת ניצול, קיפוח וכעס. יכול להיות שהכעס שלה הוא בעצם עליכם ולא על אחיה. לכן, לפני שתבררו את זה ותמצאו לזה פיתרון, אין טעם לחסום לה את הערוץ היחיד שדרכו היא מבטאת את הכעס שלה וזה גם לא יעזור לכם אלא יחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - שמות גנאי לאחים
אוראל08/07/2011הי
שוחחתי עם בתי לגבי ההצעה שלך, ואכן צדקת היא מרגישה מתוסכלת מהעול עליה, ולדעתה הם מקבלים יותר והיא פחות והדרישה ממנה הינה תמידית להרגשתה. אני חייבת לציין ששיקפת לי מצב שלא הייתי ערה אליו ואין לי ספק כיום שהיא צודקת בהרגשתה -אז תודה.
ולשאלה הבאה שהינה בלתי נמנעת איך משקמים, מסדרים, ומשנים את המצב שנוצר?
תודה רבה רבה
אופירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - שמות גנאי לאחים - תגובה
סמדר ריינר10/07/2011שלום אופירה,
קודם כל דורשים ממנה פחות. אם יש לה כל מיני חובות שהם למען הבית ולא למענה - צריך לשקול לאם זה לא יותר מדי, ומקדישים לה יותר - תשומת לב, זמן איכות לחוד, וכו', וגם לא יוצאים כל הזמן מתוך הנחה שאם היא הבוגרת זה אומר אוטומטית שהיא חייבת תמיד לוותר לאחיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)