שמות גנאי לאחים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שמות גנאי לאחים
    אופירה
    04/07/2011

הי

יש לי ילדה בגיל ההתבגרות (13.5) שמאוד מקנא באחיה הצעירים ממנה (5.5,8.5). אין יום שהיא לא תציק להם או תכנה אותם בשמות גנאי, נכה, מטומטום, דביל .... איך אפשר להפסיק זאת. זה מרתיח אותנו בבית וכמובן גורם לאחיה לדבר בשפה שלה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמות גנאי לאחים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמות גנאי לאחים - תגובה

סמדר ריינר
    04/07/2011

שלום אופירה,
    הייתי בודקת למה היא כל כך מקנאה באחיה הצעירים ומנסה להקשיב למצוקה שלה. יכול להיות שבאמת יש קשיים אמיתיים מהם היא סובלת ואולי יש צדק בתחושה שלה.
    לפעמים זה מאוד נוח כשיש בת גדולה שאשר להטיל עליה המון אחריות ומצד שני את הקטנים מפנקים, יוצא אולי שהיא נותנת המון אבל לא מקבלת מספיק והם לא נותנים הרבה אבל מקבלים המון., זה עלול לפעמים ליצור תחושת ניצול, קיפוח וכעס. יכול להיות שהכעס שלה הוא בעצם עליכם ולא על אחיה. לכן, לפני שתבררו את זה ותמצאו לזה פיתרון, אין טעם לחסום לה את הערוץ היחיד שדרכו היא מבטאת את הכעס שלה וזה גם לא יעזור לכם אלא יחמיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - שמות גנאי לאחים

אוראל
    08/07/2011

הי

שוחחתי עם בתי לגבי ההצעה שלך, ואכן צדקת היא מרגישה מתוסכלת מהעול עליה, ולדעתה הם מקבלים יותר והיא פחות והדרישה ממנה הינה תמידית להרגשתה. אני חייבת לציין ששיקפת לי מצב שלא הייתי ערה אליו ואין לי ספק כיום שהיא צודקת בהרגשתה -אז תודה.
    ולשאלה הבאה שהינה בלתי נמנעת איך משקמים, מסדרים, ומשנים את המצב שנוצר?

תודה רבה רבה
    אופירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - שמות גנאי לאחים - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום אופירה,
    קודם כל דורשים ממנה פחות. אם יש לה כל מיני חובות שהם למען הבית ולא למענה - צריך לשקול לאם זה לא יותר מדי, ומקדישים לה יותר - תשומת לב, זמן איכות לחוד, וכו', וגם לא יוצאים כל הזמן מתוך הנחה שאם היא הבוגרת זה אומר אוטומטית שהיא חייבת תמיד לוותר לאחיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו