בן שנתיים וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחצי
    לי
    05/07/2011

שלום רב,

בני הבכור בן שנתיים וחצי, הוא ילד חכם, מדבר בצורה יוצאת דופן, עם בטחון עצמי, אהוב מאוד מצד כל הסובבים אותו, ובגן מתפעלים מאוד מחוכמתו ומיכולותיו. יש לו אחות קטנה בת עשרה חודשים.
    בחודשים האחרונים הוא כל הזמן "מנהל" אותנו, איפה בדיוק להניח את הבקבוק שלו, מי ישים לו את החיתול, איפה הוא ינעל את הסנדלים ובאיזה רגל בדיוק יש לשים את הסנדלים (תמיד מבקש לשים קודם ברגל שמאל), לאחרונה חלק מההתנהגויות שלו נראות לי "אובססיביות", לדוגמא ההתעקשות לשבת באותה נקודה בבית כשנועלים סנדלים, וזה שמבקש להתחיל באותה רגל גם כאשר שמים נעליים וגם כשלובשים מכנס.
    בהתחלה חשבתי שזה בגלל שהוא מאוד חכם ויש לו זיכרון מדהים, לאחרונה התחלתי קצת לחשוש שאולי זה משהו אחר.
    אציין, שרוב הזמן אנחנו "זורמים" איתו, וזה לא ממש מפריע לנו בשגרה.
    יחד עם זאת, אשמח לדעת אם מדובר בתופעה חריגה, אם יש מקום להתייעצות עם איש מקצוע ואם כן עם מי? וכיצד אתם מציעים לנהוג, האם להמשיך "לזרום" איתו, או בדרך אחרת?

תודה רבה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    05/07/2011

שלום לי,
    זו לא תועםה חריגה, אין צורך באיש מקצוע, אך כן יש צורך להפסיק לזרום אותו כי זה ל אהגיוני ול אמתאים שילד בן שנתיים וחצי ינהל את המשפחה. זה מכניס אותו לחרדה, כי הוא מתחיל לחשוב שהוא באמת המבוגר האחראי, וזה מאוד מפחיד אותו ומשאיר אותו לבד. צריך מדי פעם להתנגד לו כשההתעקשויות נראות כבאות מתוך רצון לשליטה נטו ולא לאפשר את זה גם אם זה יקשה את החיים ויהיו עימותים ובכי. האובססיה שאתם מזהים היא ביטוי לחרדה, ולכך השזרימה שלכם איתו היא מוגזמת. זה בסדר שהוא יחליט על עצמו מדי פעם כל מיני דברים כמו כמה הוא רוצה לאכול ומה וכו', אבל הוא לא יכול לתזז אתכם, להחליט מי יחליף לו חיתול וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

לי
    05/07/2011

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    05/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו