מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טנטרום ילדה בת 7ליאת05/07/2011
שלום,
בתי הת ה 7 התחילה בטנטרומים קשים לאחרונה.
בכל פעם שנענית בשלילה על בקשה שלה היא נכנסת לטנטרום קשה ביותר.
הפעם הבקשה היתה ללכת לישון אצל חברה בשבע בערב. הסברתי לה שהיא לא יכולה לישון אצל חברה באמצע שבוע ואשמח להזמין את החברה או לתת לה ללכת לישון אצלה ביום חמישי (אין קייטנה בשישי). ואז הכל התפוצץ!
הטנטרום מלווה בצווחות אימה (שכל השכונה שומעת), במשפטים כגון "אני שונאת אותך" "אף פעם לא מרשים לי כלום" "אני רוצה שתפלי ותשברי את הראש". כל טנטרום כזה יכול לקחת כשעה -שעתיים.
היא ילדה בכורה ולה שני אחים קטנים, עברה עכשיו בית (למרות שזה התחיל עוד קודם לכן), תלמידה מאוד טובה, ילדה סה"כ מאוד בוגרת וממושמעת, ילדה מקובלת חברתית.
התנהגותי בטנטרום האחרון: לא כעסתי, האמת כן כעסתי אבל לא הבעתי זאת. לא אמרתי "שששש השכנים שומעים" לא צעקתי. הדבר היחיד שאמרתי ממש בשקט "אני מאוד מאוכזבת ומתביישת בהתנהגות שלך". בעלי גיבה אותי בהתנהלות מולה במאה אחוז. כל פעם שיצאה מהחדר שלה הרמנו אותה והחזרנו אותה לחדש ללא מילים.
הילדה היתה כל כך עצבנית שפחדתי שאשכרה יתפוצץ לה וריד במצח.
אני מאוד מאוכזבת מההתנהגות שלה והמת קשה לי להאמין שהגעתי למצב כזה איתה.
אל לשכוח, שהאחים שלה חוזים בהצגה הזו.
אני מחשיבה את עצמי כבעלת שיקול דעת נכון ומגיבה בפרופורציות.
אני ממש אבודה מול התנהגות שכזו. לא יודעת אם נהגתי כשורה או פיספסתי בגדול.
מאוד אשמח לקבל תשובה.
תודה ולילה טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טנטרום ילדה בת 7 - תגובה
סמדר ריינר05/07/2011שלום ליאת,
חשוב מאוד לא כל כך להתרגש ממה שאת מכנה "ההצגה". זה לא אומר עליכם שום דבר. גם לא הייתי לוקחת את זה אישית ולא הייתי אומרת לילדה שאת מאוכזבת ומתביישת, כי כמו שאת רואה זה לא עוזר.
חשוב להתעלם מכל הדבר הזה ולא להתייחס אליו בכלל.
ילדים לפעמים בודקים גבולות. זה קורה בכל משפחה טובה.
אם לא יהיה קהל נורא מזועזע ולחוץ להצגה, לא יהיה טעם להעלות אותה, ולאט לאט היא תפסיק להתבצע.
כשאתם רוצים להגיד לה לא על משהו, פשוט תגידו אותו, בקצרה, ושתגיב איך שבא לה, פנו לעניינים שלכם, והניחו לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליאת05/07/2011תודה על התגובה.
אז מחר לא להעלות את הנושא? לא להסביר לה שהיא חייבת לדבר לאמא ואבא בכבוד? לא תהיה תגובה להתנהגות הזו? היא לא אמורה להענש על ההתנהגות הזו? פשוט לעבור לסדר היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר06/07/2011שלום ליאת.
זה לא נקרא לעבור לסדר היום. זה נקרא לא לשתף פעולה עם טרור שהיא משליטה. לעבור לסדר היום זה נקרא לתת לה את מה שהיא רוצה כדי שיהיה שקט. אתם בהחלט יכולים כשהיא מתנהגת כך, להגיד לה שזה לא מקובל עליכם, אם אתם לא רוצים להיתפס כמי שמסכימים להתנהגות כזו. אבל להגיד את בקצרה ובמשפט אחר בלבד. חשוב מאוד לא להיכנס לסיפור שלם, לנאומים ולדרמה כי זה רק משרת את המטרות שלה לקבל תשומת לב דרך העניין הזה, וזה לא יעיל.
ענושים באופן כללי הם לא דבר יעיל ולא עוזרים, את יכולה לנסות ולהיווכח בעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)