מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרפקציוניזם אצל ילד בן 5יפית06/07/2011
הי,
בני כמעט בן 5, בשנתיים האחרונות הפך להיות (אני מניחה שבעידוד שלנו) מאד תחרותי.
בגן עולה קושי לעבודות יצירה שלא אוהב לעשות. הבנו שבגיל הזה הרבה בנים לא נמשכים לתחום היצירה ועושים אותו כי חייבים, אבל לא משקיעים בפרטים וכו'.
הבעיה היא שאני וגם המטפלות שלו בגן, חושבות שהוא פרפקציוניסט, שהוא חושב שלא יצא לו יפה כמו לאחרים והוא משווה את עצמו ולכן נמנע מלנסות.
הפרפקציוניזם הזה כמובן משתק אותו באיזושהי צורה.
מרוב שהוא לא משקיע ולא מעונין לעשות מעבר למינימום בתחום, הוא לא מפתח את תחום הציור, פחות מתאמן בהחזקה של עיפרון/צבע/טוש ואני חוששת שיגיע עוד שנה לכיתה א' לא מוכן מהבחינה הרגשית והפיזית.(הצורך לשבת שעות רבות ליד שולחן ולכתוב/לעשות עבודות).
כמו כן, נמצא שיש לו גמישות יתר וחגורת כתפיים חלשה.-בתחום זה אנחנו מנסים לטפל בחוג שחיה ובפעילויות כיפיות של גן שעשועים אחר הצהריים.
שאלתי היא, איך ניתן להמעיט את הצורך שלו ב"מושלם"? לא להיות כל כך מודאג מהתוצאה ולהנות מהתהליך?
כיוון שאומרים לי שגם אני כזו אני רוצה לעזור לו כדי שיהיה לו יותר קל ממה שהיה לי. אני פשוט לא יודעת איך לעשות את זה.
אני עובדת איתו מעט בבית ביצירות שונות, ומעודדת אותו, ומחמיאה לו על הדרך ועל הניסיון. אנחנו הרבה פעמים מחמיאים לו כשהוא מנסה לעשות משהו שמלחיץ אותו, או שאנחנו מרגישים שהוא נמנע ממשהו וכשהוא מנסה בכל זאת ומתגבר על הלחץ/פחד אנחנו מעודדים אותו ומדגישים בפניו שהכי חשוב לנסות ונותנים לו דוגמאות שגם אנחנו מנסים למרות ש...
האם יש דרכים נוספות שעלינו לנסות? בינתיים אין ממש שיפור בתחום היצירה בגן.
תודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפקציוניזם אצל ילד בן 5 - תגובה
סמדר ריינר06/07/2011שלום יפית,
אפשר גם לנסות להראות לו דוגמה אישית, מה קורה כשאתם טועים, או לא מצליח לכם, אפשר לעשות מזה צחוק, אפשר להראות לו שטעויות גם אפשר לתקן, ובכלל זה לא כל כך קריטי שהוא יעשה עבודות יצירה, המוכנות הפיזית והריגשית שלו לכיתה א' לא תלויה רק בזה, וזה כבר מימד של לחץ שאתם מכניסים לעניין ויכול להיות שזה לא לצורך, יש לו גם שנה לפחות עד כיתה א', נסו להרפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
יפית06/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר06/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)