מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מספרים - אני צריכה תשובה דחוףמלי06/07/2011
שלום רב,
אני בשבוע 16 להריון והתבשרתי על תומו. לעובר לא היה דופק.
יש לי ילד בן 6, העולה בעוד חודש וחצי לכיתה א'. בני רגיש מאוד. כיוון שהוא ילד יחיד וההריון הגיע אחרי 3 שנים של טיפולים הנושא רגיש אצלו מאוד. הוא שם לב שאני מקיאה וכו' ולכן נאלצתי לספר לו על ההריון. בני שמח ושיתף את כל מי שנקרה בדרכו.
עכשיו אני צריכה לבשר לו את מה שחששתי מכל. שאלתי היא איך עושים זאת? מה
אומרים לו?
אשמח לתשובה מהירה כיוון שאני חייבת לספר לו בימים הקרובים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מספרים - אני צריכה תשובה דחוף - תגובה
סמדר ריינר07/07/2011שלום מלי,
אפשר להגיד לילד, פשוט את האמת. להסביר לו שעד שהתינוק לא נולד הוא לא תינוק אלא עובר, ושהעובר שלכם לא התפתח כמו שהוא היה אמור ולכן ההריון יופסק.
חשוב להעביר זאת לילד ברוגע, ולהיות פתוחים וקשובים לשאלות ולתגובות שלו, שחלקן כנראה לא יבואו מיד.
נראה לי שהעניין החשוב במקרה שלכם הוא הרגישות של הילד אלייך ולקושי שלך. הוא מבין שזה נושא כאוב ורגיש בבית, למעשה זה לא מדוייק להגיד שהנושא רגיש אצלו, אלא הוא רגיש אצלכם והילד רגיש אליכם. ככל שאתם תשדרו אופטימיות ורוגע סביב העניין, כך יהיה לו יותר קל. לדעתי עמוק בלב הילד דואג לך, ופחות לעובר, הוא דואג לאכזבה שלך, ולקושי שלך, הגופני והנפשי עקב הנסיונות להיכנס להריון והקושי הכרוך בהריונות. לכן תגובה שלכם ולמסרים הלא מילוליים שלכם וההתנהלות שלכם סביב העניין יש השפעה מכרעת על איך הוא יקבל את זה הרבה יותר מלהסבר כזה או אחר לגבי מה קרה להריון ולעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)