איך מספרים - אני צריכה תשובה דחוף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך מספרים - אני צריכה תשובה דחוף
    מלי
    06/07/2011

שלום רב,

אני בשבוע 16 להריון והתבשרתי על תומו. לעובר לא היה דופק.
    יש לי ילד בן 6, העולה בעוד חודש וחצי לכיתה א'. בני רגיש מאוד. כיוון שהוא ילד יחיד וההריון הגיע אחרי 3 שנים של טיפולים הנושא רגיש אצלו מאוד. הוא שם לב שאני מקיאה וכו' ולכן נאלצתי לספר לו על ההריון. בני שמח ושיתף את כל מי שנקרה בדרכו.
    עכשיו אני צריכה לבשר לו את מה שחששתי מכל. שאלתי היא איך עושים זאת? מה
    אומרים לו?

אשמח לתשובה מהירה כיוון שאני חייבת לספר לו בימים הקרובים.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מספרים - אני צריכה תשובה דחוף - תגובה

סמדר ריינר
    07/07/2011

שלום מלי,
    אפשר להגיד לילד, פשוט את האמת. להסביר לו שעד שהתינוק לא נולד הוא לא תינוק אלא עובר, ושהעובר שלכם לא התפתח כמו שהוא היה אמור ולכן ההריון יופסק.
    חשוב להעביר זאת לילד ברוגע, ולהיות פתוחים וקשובים לשאלות ולתגובות שלו, שחלקן כנראה לא יבואו מיד.
    נראה לי שהעניין החשוב במקרה שלכם הוא הרגישות של הילד אלייך ולקושי שלך. הוא מבין שזה נושא כאוב ורגיש בבית, למעשה זה לא מדוייק להגיד שהנושא רגיש אצלו, אלא הוא רגיש אצלכם והילד רגיש אליכם. ככל שאתם תשדרו אופטימיות ורוגע סביב העניין, כך יהיה לו יותר קל. לדעתי עמוק בלב הילד דואג לך, ופחות לעובר, הוא דואג לאכזבה שלך, ולקושי שלך, הגופני והנפשי עקב הנסיונות להיכנס להריון והקושי הכרוך בהריונות. לכן תגובה שלכם ולמסרים הלא מילוליים שלכם וההתנהלות שלכם סביב העניין יש השפעה מכרעת על איך הוא יקבל את זה הרבה יותר מלהסבר כזה או אחר לגבי מה קרה להריון ולעובר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו