מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אלימות כלפי בעל חייםג07/07/2011
שלום, בני הקטן בן 4.3 הוא בעל בעיות התנהגות. עשינו לו איבחון, אך האיבחון לא הראה משהו בולט, לא קיבלנו דיאגנוזה חוץ מ"בעיות התנהגות" אך את זה אנו יודעים לבד. באצמע שנה שעברה מנהלת הגן שלו סירבה לקבל אותו מנימוק שהוא משבש את הסדר בגן, יכול להרים כיסא על ילד או אף על גננת, הורס דברים בגן, לא יושב בריכוז ובורח מכיתה ברגע שפותחים את הדלת. הגננת הגדירה אותו כ"מנהיג שלילי" שמשפיע לרעה על הילדים. הסכימו לקבל אותו לגן רק אחרי שהצמדנו לו סייעת אישית. היה נדמה כי התנהגותו השתפרה, אך לאחרונה שוב שמענו תלונות: הוא מחתת בלי רשות בתיק של הגננת, שותה מהבקבוק שלה למרות שאמרה לו שזה אסור, ברח מהכיתה. בבית הוא זורק נעלים וחפצים שונים על האחים הגדולים שלו, לוקח דברים בלי רשות. כשאומרים לו שמשהו אסור, הוא מסוגל לזרוק דברים על הרצפה כמחאה או להרביץ, אפילו לאמא שלו (לאבא כנראה לא). אתמול קרה מקרה מזעזע ואני לא יודעת איך מתיחסים, אני ביקשתי מהשכנה לשמור עליו כמה דקות (הוא מכיר אותה ואת הילדים שלה מצויין ואוהב להיות אצלם), והתברר שהוא נכנס לבית שלהם מייד ניגש למחסן שם גר אפרוח בקופסא, תפס כף והרביץ לאפרוח עד זוב דם (אחרי שעתיים האפרוח מת). זה קרה בשניות. ולפני כן כשהוא נכנס לבית של שכנה הוא טפס מאורר גדול וזרק אותו מכל המדריגות.
אף פעם לא נתקלתי בהתנהגות אלימה כזאת אצל ילדים אחרים שלי, ואני לא יודעת מה לעשות. היתי רוצה גם לדעת מאיפה זה יכול היה לבוא. תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות כלפי בעל חיים - תגובה
סמדר ריינר07/07/2011שלום לך,
זה יכול לבאו ממקורות שונים. פעמים רבות ילדים שעוברים בעצמם אלימות מסוגים שונים מפתחים התנהגות כזו. זה המצב ברוב המקרים. אך יש גם מקרים של בעיה מולדת, שלא תמיד קשורה למשהו משפחתי.
חשוב לפנות לטיפול ולראות איך אפשר למתן את ההתנהגות. את מודאגת בצדק, וטוב שאת מבינה את חומרת המצב. עכשיו צריך גם לפעול בהתאם ולהעזר באנשי מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)