בעיה בלילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • בעיה בלילה
    רוי
    08/01/2008

    בתי בת השנתיים ותשעה חודשים לא מפסיקה להתעורר בלילה ולבקש בקבוק אוכל.
    לפני השינה היא אוכלת יפה והולכת לישון שבעה- בזה אין לי ספק, אך עכשיו באמצע הלילה כמו הרגל היא אוכלת.
    מפריע גם לנו וגם לה לדעתי.
    מה עושים?
    תודה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בלילה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • התעוררויות בלילה

    שרון באומל
    10/01/2008

    שלום רוי.
    אכן, בגילה של ביתך, ילד אינו זקוק לארוחה בלילה כצורך פיסי. כצורך רגשי, נראה שילדתך זקוקה עדיין לאכילה בלילה. עם שאת, בשעת רוגע, הייתי אומרת לביתך משהו בנוסח: "את יודעת, את כבר גדולה, וילדים גדולים לא אוכלים בלילה. לכן, אמא ואני החלטנו שאם את מתעוררת בלילה, אנו נבוא ללטף אותך ולתת לך נשיקה, ואת יכולה לחזור לישון". אפשר לעשות זאת גם בהדרגה. דהיינו, להבטיח 2 בקבוקים ואחרי תקופה בקבוק אחד ואז להוריד את אכילת הלילה. בנוסף, אני מציעה לבחור עם הילדה "חפץ מעבר": דובי נעים/שמיכה או כל חפץ אחר שהיא תוכל לישון עימו בלילה. אפשר להגדיר את החפץ כ"שומר הלילה". הייתי משאירה גם אור קטן, ומאריכה מעט את טקס השינה. הכל כהכנה לשנת לילה רציפה.
    אני מציעה לצפות למספר לילות קשים, בהם יתאפשר לילדה להסתגל לשינוי. יש להבין שהשיוני לא יהיה קל עבורה. אולם, אם תחליטו לעמוד בכך, אני מאמינה שמקסימום תוך שבועיים היא כבר לא תבקש ארוחת לילה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית
    טל: 054-5551479

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו