מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי בגמילהרוני07/07/2011
הבן המקסים שלנו בן שלוש. ילד אמצע לאח בן 6 וקצת ואחות בת 3.5 חודשים.
לפני כחודש וחצי יזמנו גמילה. מפיפי נגמל במהירות תוך יום- יומיים, כאשר מאז כמעט אין פספוסים אלא אם כן שתה הרבה או עייף. בלילה עדיין עם הטיטול.
הבעיה היא עם קקי. הילד שולט לחלוטין, אך מתעקש לעשות בתחתונים. כאשר חש צורך, מוצא לו פינה שקטה בבית, עושה בתחתונים ואז נגש אלינו ומבקש שננקה אותו.
כל נסיונות השכנוע שלנו לא עזרו- פרסים, התייחסות לכך שהוא כבר גדול, נסיונות חיקוי ילדים אחרים בגן ואחיו הגדול.
התשובה שלו : "אני לא יודע לעשות בשירותים". אני מזהה כבר מתי יש לו וכשניסיתי לקחת אותו לשירותים נכנס למצוקה והתחיל לבכות "אני לא יודע" ולכן עזבתי אותו. מס' דקות אחר כך עשה בתחתונים בפינה שלו.
פרט לפספוס אחד בגן, מקפיד לעשות זאת בבית וגם אומר מפורשות - "בבית אני עושה קקי בתחתונים".
ניסינו להתעלם כשבוע וגם אין שום התקדמות. ברור לנו שלא מדובר במאבק כוחות (הקפדנו לא לכעוס עליו בכלל), אלא קושי שלו.
נכון לעכשיו עושה פעם ביום - יומיים בתחתונים. אני לוקחת אותו , מנקה אותו ומבקשת ממנו להשתדל פעם הבאה לעשות בסירשירותים וכו'.
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- השאלה דולגה
רוני10/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בגמילה - תגובה
סמדר ריינר11/07/2011שלום רוני,
בודאי שיש מאבק כוחות. זה שאין כעס זה לא אומר שאין מאבק כוחות. עצם הדריכות שלכם, הלחץ והדאגה שאתם חשים, העיסוק בפרסים, הניסיונות שלכם להושיב אותו, האכזבה שלכם שזה לא קורה, הוא מבין מזה שזה נורא חשוב, זה יוצר לחץ והוא מתנגד, וזה נקרא מאבק כוחות.
הדבר שהוא מתנגד אליו זה ללחץ שלכם שהוא יתנהג כגדול. האמרות שלו "אני לא יודע" למרות שהוא כן יודע כי בגן שהוא עושה הן בעצם פניה אליכם, שתכירו בזה שהוא עוד קטן, והוא לא רוצה לדעת הכל ולקחת אחריות ולהתמודד, מפחיד אותו לגדול לכל כך מהר. לזה צריך היות רגישים.
אפשר לדבר איתו על כך שנמאס לו שכל הזמן אומרים לו שהוא גדול, כי לפעמים הוא מרגיש עוד קטן. וזה נכון, הוא עוד ילד קטן ולפעמים הוא קצת גדל ועושה עוד דברים, אבל מותר לו גם לחזור לפעמים להיות קטן, ואחר כך לחזור להיות גדול עוד פעם. מותר לו לפעמים לחזור להיות תינוקי של אמא, להיות עם טיטול, לקחת בקבוק (למשל, לא חייב) וכו', ואחר כך להיות גדול, ולעשות דברים של יותר גדולים.
ואחרי השיחה הזו תניחו לכל נושא הגמילה למשך חודש וחצי -חודשיים לפחות, ותנו לו בקצב שלו., גם אם זה יקח יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוני11/07/2011קודם כל תודה על ההתייחסות.
חשוב לי לציין שבגן הוא פשוט לא עושה בכלל,למעשה מאז הגמילה לא עשה קקי בשירותים אפילו פעם אחת. הוא מתאפק ובדרך כלל מס' דקות אחרי שחוזרים הביתה עושה בתחתונים. מרבית הזמן למעשה לא התייחסנו כלל אלא ניקינו אותו ושלחנו אותו חזרה לשחק.
ההתייחסות לכך שהוא גדול החלה רק בשבוע האחרון כנסיון נוסף לקדם את הנושא.
מעבר לכך אנחנו לא אומרים לו לגבי שום נושא אחר שהוא גדול ובוגר (ערים לכך במיוחד עקב הלידה של אחותו הקטנה).
לסיכום היית ממליצה לנו כרגע היא לחזור להתעלם ולתת לזה עוד חודש- חודש וחצי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר11/07/2011שלום רוני,
גם אם אל אמרתם לא הרבה שהוא מצופה להיות גדול, זה לא אומר בהכרח שזה לא הדבר שהוא מרגיש ומתנגד אליו (כמו שאם אתם לא כועסים זה לא אומר שאין מאבק כוחות) ולכן הייתי ממליצה לכם בכל זאת להגיד מה שהמלצתי לגבי העניין של גדול קטן. מעבר לזה, אם גם בגן הוא לא עושה ייתכן שהוא סובל מחרדת אסלה. ילדים רבים מתקשים לעושת קקי בשירותים (גם אם הם עושים פיפי) כיוון שהם חווים את זה כמו חוויה של התפרקות של משהו מהגוף שלהם וזה מאוד מפחיד אותם, לכן חשוב להם לעשות זאת בתוך הטיטול שעוטף אותם עדיין. חשוב לגלות הבנה לעניין הזה ולא ללחוץ, לא משנה כמה זה יקח (גם אם זה יקח יותר מחדש חודשיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוני11/07/2011נאמץ גישה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה.
סמדר ריינר11/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)