מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בנוגע לגן של בנידנה08/01/2008
שלום רב
בני בן שנה ושבעה חודשים הועבר לפני חודש מהתינוקייה לקבוצת ילדים בני גילו פחות או יותר. בקבוצה 10-12 ילדים ורב הזמן עם שתי מטפלות. הבעיה הינה שאני מאוד בספק עד כמה משקיעים בו תשומת לב, אהבה ויחס אישי. הילד חוזר הביתה כל יום עצבני , עם התקפי זעם, בכי נודניק לרב. אני נוטה לשייך התנהגות זו למסגרת בה הוא נמצא ואני די בדילמה. האם להוציא אותו מהגן, האם המסגרת הזו גדולה עליו, האם ילד בגילו לא זקוק למעט יותר יחס אישי, גם אם אני צריכה להוציא אותו השאלה לאן כי נראה לי שכל הגנים מתנהלים באותה מתכונת ולשכור מטפלת אין באפשרותנו. אני מאוד לא שלמה עם היותו בקבוצה הזו ואין לי גם סיבה ממשית להתלונן למנהלת הגן. מה עושים? תודה רבה על התייחסותכם לשאלתי. דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרת גן
שרון באומל10/01/2008שלום דנה
המסגרת שאת מתארת מתאימה, באופן עקרוני, לגילו של הילד. עם זאת, ההתנהגות שלו לאחר הגן מצביעה על מצוקה. הייתי מתייעצת עם הגננת כיצד הוא מתפקד בשעות הגן, היכן האיזורים שקשה לו? האם נמצא בקשר עם שאר הילדים? האם סדר היום בגן מתאים לו וכו'. על רקע זה הייתי שוקלת מעבר ולאו דווקא על רקע מספר הילדים מול מספר המטפלות.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)