קושי להתמודד עם בני בן ה 9

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי להתמודד עם בני בן ה 9
    גילה
    08/07/2011

אני גרושה, אם לילד יחיד בן 9 ונשואה בשנית. בני מאובחן כילד עם הפרעות קשב וריכוז ומטופל בריטלין. יש לא מעט קושי ועימותים סביב הכנת שיעורי הבית. הוא בעל קשיים חברתיים במסגרת בית הספר.

מערכת היחסים שלי עם הגרוש שלי בעייתית והילד מקבל הרבה מסרים כפולים גם בשלט רחוק - למשל, כשהאב מתקשר כשיש סיטואציה טעונה בבית ביני לבין הילד האב מפעיל את הילד מולי דרך הטלפון - כשזה קורה אני מתרחקת מהמקום ולא משתפת פעולה.

מזה תקופת מה אני נתקלת בהתנגדות גדולה מצד בני כלפי ויש לנו הרבה ויכוחים ועימותים. אני מנסה לדובב אותו להבין ממנו מה מציק לו אבל הוא לא משתף פעולה. חשוב לציין שהוא מביע הרבה פחות התנגדות לבן זוגי - כך שאני מניחה שיש לו כעסים כלפי.

לאחרונה אף חווה התקף זעם והחל לזרוק חפצים בבית ולהרוס אותם - לא הצלחתי להרגיע אותו. מדובר בתופעה חדשה.

אנו הולכים לפגישות עם עו"ס מטעם רשויות הרווחה אך אני מרגישה שאני לא מקבלת ממנה כלים כדי להתמודד עם בני בסיטואציות השונות.

אני אובדת עצות והתקף הזעם האחרון מדיר שינה מעיני ומראה על החרפה במצב.
    אני רוצה להחליף גורם טיפולי שיוכל לעזור לי - מי בעל המקצוע המתאים? ראיתי שאתם מפנים אנשים בפורום להדרכת הורים - מי מוסמך להעביר הדרכת הורים? איך מגיעים לגורם מקצועי שכזה?

אשמח גם לעצות כיצד להתמודד עם בני.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי להתמודד עם בני בן ה 9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי להתמודד עם בני בן ה 9 - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום גילה,
    לבן שלך קשה כיוון שהוא מרגיש קרוע ביניכם ההורים. הוא מרגיש שאם הוא ישתף פעולה יאתך הוא יבגוד באביו. עצם ההבנה של זה יכולה לגרום לך לראות את קשייו באור אחר, וואלי אף לדבר איתו על כך, למשל להגיד לו משהו כמו שקשה לו להיות קרוע בין אבא לאמא ואוי הוא גם כועס עלייך שהתגרשת מאבא ושיש לך חבר. ואם הוא ירגיש יותר מובן אולי הוא קצת פחות יכעס.
    הדרכת הורים יכולים עושת או פסיכולוגים קליניים, או פסיכולוגים חינוכיים, או עובדים סוציאלים קליניים. את יכולה לפנות באופן פרטי או למרפאה ציבורית באיזור מגורייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו