איך לספר על אובדן הריון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך לספר על אובדן הריון
    יפעת
    08/07/2011

שלום,
    אני בת 36, בהריון בשבוע 19, לפני יומיים התגלה מום חמור בעובר ועלי לעבור הפסקת הריון, דבר שלעצמו כואב לי מאוד מבחינה נפשית.

הבעיה העיקרית שלי היא, שיש לי שתי בנות בות 3 ו-4.5, הן יודעות על ההריון ומצפות לאח או אחות. כל הזמן שומרות ל"תינוק" מתנות ואביזרים שהן כבר לא משתמשות, מספרות לכל מי שרק אפשר שלאמא יש תינוק בבטן.

איך לספר להן שעלי לעבור הפסקת הריון?
    האם יש חשיבות לזמן ביום, כלומר בבוקר, או לפני השינה או אחרי הגן?
    באילו מילים להשתמש או לא להשתמש? למשל אני לא רוצ הלהגיד שהתינוק חולה, כי אני לא רוצה להכניס להן פחד שכל פעם שמישהו חולה הוא לא ישרוד...

אני מרגישה שאני חייבת לספר להן בהקדם, כי הן כל הזמן מדברות על התינוק.

בקיצור, אובדת עצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לספר על אובדן הריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לספר על אובדן הריון - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2011

שלום יפעת,
    כדאי לדבר על כך בשלב מסויים אחה"צ כשאתם בבית ונינוחים, לא ממש לפני השינה ובטח לא לפני הגן. כדי שיהיה להן זמן לשאול שאלות ולהגיב אם הן רוצות. רצוי כששניכם בבית.
    כדאי להסביר שכל עוד הוא לא נולד, לא מדובר בתינוק, אלא בעובר. לא כל העוברים מתפתחים ונולדים. העובר הזה לא מתפתח ולכן הוא לא יוולד. אם זה נכון, אתם יכולים להגיד להם שבעתיד תנסו שוב, ואתם מקווים שהעובר הבא יתפתח להיות תינוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו